Μαθητές στο Βελβεντό βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι!



velventos_klassikiΚάθε λόγο έχει να καμαρώνει το δημοτικό σχολείο στον Βελβεντό της Κοζάνης για το ήθος των μαθητών του! Δυο αγόρια και δυο κορίτσια, μαθητές της τρίτης και δευτέρας τάξης του σχολείου, έδωσαν λαμπερό παράδειγμα τιμιότητας όταν βρήκαν ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα και το παρέδωσαν, χωρίς να το σκεφτούν ούτε στιγμή!

Οι αξιέπαινοι μαθητές, δυο από τους οποίους προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, έπαιζαν την Πρωτομαγιά στην πλατεία του Αγίου Διονυσίου όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους το πορτοφόλι. Αν και είχε μέσα ένα αρκετά μεγάλο ποσό, δεν τους πέρασε από το μυαλό να το κρατήσουν. Αντίθετα, έτρεξαν και το παρέδωσαν στον εφημέριο του ναού που τους συνεχάρη.

Όμως, ο ιερέας δεν έμεινε μόνο στα λόγια… Το έκανε και με γραπτή ανακοίνωση, με την οποία καλεί και το σχολείο να τιμήσει τα τέσσερα παιδάκια για την αξιέπαινη πράξη τους, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα!

protothema

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.