Π. Κουκουλόπουλος: «10 προτάσεις για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση»



koukoulopoulos_paris65467ujΔέκα προτάσεις, οι οποίες μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, τόσο προς όφελος των πολιτών όσο και όφελος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κατέθεσε ο Υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Κοζάνης, στη συνάντηση και τη συζήτηση που είχε με δημοσίους υπαλλήλους του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκουλόπουλος πρότεινε τα εξής:
1. Δημιουργία επιτελικού κράτους
2. Ισχυροποίηση των αποκεντρωμένων θεσμών και υπηρεσιών
3. Σοβαρή και σύγχρονη πολιτική στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης
4. Ταχεία εισαγωγή των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες
5. Εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια στον καθορισμό της ιεραρχίας και της εξέλιξης του προσωπικού
6. Διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση
7. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας
8. Διαρκής αξιολόγηση των υπηρεσιών και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια
9. Διαρκής και ρυθμισμένη εναλλαγή των προσώπων που στελεχώνουν τις διάφορες επιτροπές και τις διαδικασίες οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με οικονομικά αντικείμενα
10.  Απλούστευση των διαδικασιών.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του αυτές ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως «το θέμα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας, δεν είναι θέμα μόνο των πολιτικών, αλλά και των ίδιων των ανθρώπων που τη στελεχώνουν, καθώς θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί στο τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά σύγχρονο κράτος στη χώρα μας. Ένα κράτος που θα είναι αποτελεσματικό και φιλικό προς τους πολίτες και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους εσάς να προσφέρετε στο βαθμό που πραγματικά μπορείτε.

Δεν έχει νόημα να συζητάμε για το αν ο δημόσιος τομέας είναι μικρός ή μεγάλος στην Ελλάδα, αν πρώτα δεν οριοθετήσουμε και δεν ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να λειτουργήσει για να γίνει πιο παραγωγικός».

Ο υποψήφιος βουλευτής έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «όλοι γνωρίζουμε πως οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν οι Έλληνες πετυχαίνουν και διαπρέπουν. Και ξέρουμε και το λόγο. Γιατί καλούνται να εργαστούν σε κοινωνίες που έχουν συγκεκριμένους και σταθερούς κανόνες. Είναι καιρός λοιπόν να βάλουμε και στην πατρίδα μας ανάλογους κανόνες, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να πετυχαίνουν και στον τόπο τους».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.