Εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη της νέας Ποντοκώμης



pontokomi_apo_psilaΟμόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης η πολεοδομική μελέτη του νέου οικισμού της Ποντοκώμης μετά από εξαντλητική συζήτηση χθες το βράδυ με παρατηρήσεις αρκετών δημοτικών συμβούλων. Η μελέτη θα εγκριθεί με ΠΔ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ κάτι που θα απαιτήσει χρόνο, πέραν του εξαμήνου. Η μελέτη χρηματοδοτείται από τα κονδύλια του πόρου που αναλογούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η διαδικασία μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης έχει προχωρήσει κατά το ένα τέταρτο το ενεργειών που χρειάζονται για την ολοκλήρωσή της.

Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκαν οι αλλαγές σε πέντε έργα του προγράμματος του τοπικού πόρου που αφορούν τον δήμο Κοζάνης προκειμένου να υπάρξει καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων, ενώ από όλες τις πλευρές θίχτηκε και το ζήτημα της νέας υπουργικής απόφασης για την κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος, με ζητούμενο την μείωση κατά 7% λόγω μείωσης του τζίρου της ΔΕΗ.

Στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράστηκαν όλες οι πτέρυγες υπέρ των δράσεων για την απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης, για πώληση μονάδων της ΔΕΗ και χαιρέτησαν την κινητοποίηση του Δικτύου ενεργειακών δήμων στον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.