Δωρεά κατοικίας σε άπορη πολύτεκνη οικογένεια από ομογενή



Ptolemaida_aerial_viewΈνα διαμέρισμα 120τ.μ. αποφάσισε να δωρίσει σε μια άπορη πολύτεκνη οικογένεια της Πτολεμαΐδας ένας ομογενής που είναι εγκατεστημένος στη Σουηδία.

Πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη ο οποίος ήταν κάτοικος Πτολεμαΐδας για πολλά χρόνια πριν εγκατασταθεί στη Σουηδία (με καταγωγή από χωριό της Φλώρινας), και σε επικοινωνία που είχε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας, Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Μανάδη τον ενημέρωσε ότι έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και επιθυμεί να δωρίσει ένα διαμέρισμα που έχει στην πόλη της Πτολεμαΐδας- σε διώροφη οικοδομή επί της οδού Μεταμορφώσεως, σε μια πολύτεκνη οικογένεια που είναι άπορη και δεν έχει δικό της σπίτι.

Ο π. Νικηφόρος ενημέρωσε τη διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας για την επιθυμία του δωρητή, και σύμφωνα με τον γραμματέα και αντιπρόεδρο του συλλόγου Πολυτέκνων κ. Γιώργο Τσαβδαρίδη, μετά από νομική συμβουλή που ζήτησε από δικηγόρο το Δ.Σ. του συλλόγου αποφασίσθηκε να τεθούν κάποιες κριτήρια, για να ικανοποιηθεί η βούληση του δωρητή, αλλά και για να αποκτήσει σπίτι μια άπορη πολύτεκνη οικογένεια με ανήλικα παιδιά, που δεν έχει το δικό της κεραμίδι.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος Πολυτέκνων καλεί τα μέλη του που έχουν τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά, να προσκομίσουν στο σύλλογο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν έως 20 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας τα κάτωθι παραστατικά:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα εκκαθαριστικά της εφορείας των τελευταίων τριών ετών (2011, 2010 και 2009), καθώς επίσης το Ε9 για να διαπιστωθεί ότι πράγματι οι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Μόλις συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά θα συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα τα αξιολογήσει και θα τα κοινοποιήσει στον δωρητή, προκειμένου να έχει λόγο κι ο ίδιος στην επιλογή του δικαιούχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Η παράδοση του κλειδιού του σπιτιού στον τυχερό πολύτεκνο θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσει ο σύλλογος Πολυτέκνων στα τέλη Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας για να τιμήσει τον δωρητή.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.