Κρητικός μεγιστάνας που η ζωή του γίνεται ταινία έρχεται για επενδύσεις!



VanVlahakis595Η ζωή του μπορεί να πει κανείς ότι είναι η πεμπτουσία του αμερικανικού όνειρου. Ξεκίνησε πάμφτωχος από την Κρήτη για να σπουδάσει γιατρός στην Αμερική όπου με σκληρή δουλειά, έγινε ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας.

Ο Βαν – Ευτύχης Βλαχάκης μπορεί να μην έγινε γιατρός όπως είχε σχεδιάσει φεύγοντας για τις ΗΠΑ, αλλά η τύχη δεν τον εγκατέλειψε. Αντιθέτως το εμπόδιο ήταν …για καλό.

“Για 3η συνεχόμενη χρονιά το ECOS, δηλ. το απορρυπαντικό πλυντηρίου μας είναι το Νο 1 σε πωλήσεις πράσινο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων στον κόσμο”, λέει ο Κρητικός επιχειρηματίας ξετυλίγοντας στην “Π” το νήμα της ζωής του που όχι απλώς θα μπορούσε αλλά γίνεται ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί.

Πρωταγωνιστές στην ταινία για τη ζωή του Ευτύχη Βλαχάκη θα είναι ο Αλέξης Γεωργούλης και οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ Ed O’Ross (ενσαρκώνει τον Βλαχάκη στη σημερινή ηλικία), Malcolm McDowell Billy Zane, Louis Mandylor, Debbie Matenopoulos, Shannon Elizabeth και πολλοί άλλοι. Ο Ευτύχης Βλαχάκης σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα έργοστάσιο στην Κρήτη, αφού ποτε δεν ξεχνά τις ρίζες του.

Γεννήθηκε στα Χανιά και πριν από πέντε δεκαετίες με 22 δολάρια στην τσέπη έφυγε για την Αμερική προκειμένου να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Ηταν ένας από τους λίγους που έκανε το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα και σήμερα η ζωή του γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ευτύχη Βλαχάκη που είναι πλέον γνωστός στην Αμερική ως Van Vlachakis ,ο οποίος δημιούργησε μια εταιρεία κολοσσό με φιλικά προς το περιβάλλον είδη καθαρισμού. Η εταιρεία που δημιούργησε 20 χρόνια πριν, αποτελεί πρότυπο και για άλλους που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της «πράσινης» ενέργειας. Τα προϊόντα Earth Friendly πέρσι έφεραν έσοδα έως και μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Η ταινία που πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους το 2012 με τίτλο “Green Story” ,προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Βλαχάκη που είναι συνιδριτής της εταιρίας παραγωγής Paramyth Films.Η εταιρεία που εδρεύει στο Μπέβερλι Χιλς θα δημιουργήσει και άλλες ταινίες ενώ στα ενδιαφεροντα της θα είναι η τηλεόραση και τα dvd.Επόμενος στόχος είναι μια ταινία για την αργοναυτική εκστρατεία.

“Green Story”

Το φιλμ ξεκινά με την τωρινή ζωή του ήρωα, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο, έχει διαγνωστεί με καρκίνο και του έχουν δοθεί λίγοι μήνες ζωής.

Σε αυτούς τους μήνες ο Βλαχάκης κάνει ένα flashback στη ζωή του με φόντο την εποχή που ξεκίνησε από την ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Χανιά, με 22 δολάρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή ως μετανάστης στην Αμερική.

Στα Χανιά ο Βλαχάκης έζησε μέχρι τα 18, από όπου έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να σπουδάσει Ιατρική, ωστόσο στην πορεία άλλαξε γνώμη, και συνέχισε τις σπουδές του ως Χημικός πράγμα που όπως εξομολογείται ο ίδιος, αποδείχτηκε πολύ έξυπνη ιδέα.

Εργάστηκε αμέσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του ως χημικός σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης, ώσπου το 1967 έχασε τη δουλειά και τότε ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση στο Σικάγο.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά ο Βλαχάκης, αρχίζει να στήνει την αυτοκρατορία του, δραστηριοποιούμενος στην παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, ιδρύοντας μια από τις πρώτες εταιρείες κολοσσούς σε αυτόν τον τομέα.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε πρόσφατη συνένετευξη του: “Στον Καναδά είμαστε το νούμερο 1 στα απορρυπαντικά. Πουλάμε περισσότερο από το Tide”.

Μάλιστα μέχρι το 2015 η εταιρεία όπως λέει ο ίδιος θα εγκαταστασθεί και στην Ελλάδα αλλά όχι στην Κρήτη. “Η Κρήτη-αναφέρει- είναι μια καλή επιλογή αλλά νομίζω θα είναι κοντά στις μεγάλες αγορές και στην Αττική.’’

Πέρσι, πρόσθεσε μια ακόμη εγκατάσταση στο έξυπνο αυτό δίκτυο της εταιρείας του, στο Addison του Ιλινόις. Η παραγωγή σε διαφορετικές πόλεις μειώνει τα μεταφορικά έξοδα και φυσικά επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον, καθώς τα προϊόντα ταξιδεύουν λιγότερο για να φτάσουν στα νοικοκυριά. Η εγκατάσταση του Addison έχει 312 φωτοβολταϊκά καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εμπορική εγκατάσταση βασισμένη στην ηλιακή ενέργεια στο Ιλινόις.

Η ταινία, τελειώνει, όχι με κάποιο φαντασμαγορικό πλάνο από το Σικάγο αλλά στην Κρήτη, από όπου ξεκίνησε.

Στην ταινία που τα γυρίσματά της ξεκίνησαν στις 4 Νοεμβρίου στο Σικάγο και το Λος Άντζελες και ολοκληρώνονται στην Κρήτη, συμμετέχει ο Αλέξης Γεωργούλης αλλά και γνωστοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ, όπως Ed O’Ross (ενσαρκώνει το Βλαχάκη στη σημερινή ηλικία) , Malcolm McDowell Billy Zane,Theo Penglis Louis Mandylor, Debbie Matenopoulos, Shannon Elizabeth, Annabella Sciorra, George Finn (ο Βλαχάκης σε νεαρή ηλικία), Alessandra Toressani, Julianna Guill, Michalis Giannatos and Roger Bart.

Να σημειωθεί ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Νίκα Αγιασβίλι.

www.patris.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.