Αυξημένη κίνηση στις παραγγελίες για για φθηνό λάδι, μέλι και πατάτες στην Κοζάνη!



patata-kozani-6Προχωρούν με πολύ μεγάλη κίνηση οι παραγγελίες σε φθηνά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη, ενώ μάλιστα για την ερχόμενη Κυριακή 1 Απριλίου έχει προγραμματιστεί διανομή σε τρία προϊόντα (λάδι, μέλι αλλά και πατάτες), για τα οποία μάλιστα οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει! Οι πολίτες πέρα από τα προϊόντα αυτά, ζητούν και άλλα προϊόντα από τον Γεωργοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Δυτικής Μακεδονίας «Αλιάκμων», που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και έχει την ευθύνη για την οργάνωση των παραγγελιών. Έτσι επόμενος στόχος (μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο), είναι η διανομή ρυζιού αλλά και αλεύρων!

Μια προσπάθεια που έγινε για τη διανομή ψαριών πριν από το Πάσχα, σε συνεργασία με τους αλιείς της Κοζάνης (από τη Λίμνη Πολυφύτου), φαίνεται πως «ναυάγησε», προς το παρών τουλάχιστον, αφού δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για να μπορέσουν να μοιραστούν φθηνά ψάρια μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Επίσης, παρά τη ζήτηση που υπήρξε σε αμνοερίφια, δεν θα μοιραστούν τελικά στην Κοζάνη, γιατί θα χρειαζόταν χώρος με μεγάλες αποθήκες ψυγείων και φυσικά θα απαιτούνταν και η συνεργασία και άλλων φορέων.

Μέσα από το Internet έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για λάδι το οποίο θα προμηθευτούν από την Ε.Α.Σ. Κορινθίας. Πρόκειται για extra παρθένο με 4 γραμμές, έχει οξύτητα 0,2% και θα πωλείται η συσκευασία των 5 λίτρων έναντι 15 ευρώ. Επίσης, το μέλι θα το διαθέσουν παραγωγοί της περιοχής μας υπό την εποπτεία του  Μελισσοκομικού Συν/σμού Κοζάνης. Η ποιότητα του μελιού είναι εξαιρετική και η συσκευασία των 3 κιλών θα πωλείται 18 ευρώ.

Επειδή κατά τις δύο προηγούμενες διανομές δεν μπόρεσε να καλυφθεί η ζήτηση για πατάτες, ήδη ηλεκτρονικά (αλλά και τηλεφωνικά) δέχονται συμπληρωματικές παραγγελίες μόνο για την κίτρινη ποικιλία agria. Η συσκευασία των 25 κιλών  θα πωλείται 7,5 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δώσει την παραγγελία του, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο προϊόν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί, αγοράζοντας τα διαθέσιμα προϊόντα.  Πρόκειται, όπως διατείνεται ο συνεταιρισμός, για συμφέρουσες αγορές, αφού σε ό,τι αφορά το μέλι, στο ράφι πωλείται έναντι 25 ευρώ το τρίλιτρο και τώρα ο καταναλωτής θα το πάρει 18 ευρώ. Όμοια, το λάδι, στο ράφι το αγοράζει κανείς 25 ευρώ το πεντάλιτρο και μετά από 40% έκπτωση, θα έχει 10 ευρώ μείωση, αγοράζοντας το προϊόν τελικά στα 15 ευρώ.

Οι παραγγελίες για λάδι είχαν φτάσει στα 100 δοχεία, μέχρι χθες ενώ αρκετές ήταν και οι παραγγελίες για μέλι και πατάτες. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αρνίδης Παναγιώτης αναφερόμενος σε μελλοντικά σχέδια για προϊόντα «βρεθήκαμε πρόσφατα στην Κατερίνη όπου μας ενημέρωσαν ότι ο συνεταιρισμός από τα Μάλγαρα δεν προλαβαίνει να τυποποιήσει τόση ποσότητα. Γίνονται προσπάθειες για να επιτευχθεί καλή τιμή, σε ρύζι και αλεύρι, κάτι που έγινε, αλλά η διανομή θα γίνει μετά από 10-15 ημέρες».

Η παράδοση θα γίνει την Κυριακή  1 / 04 / 2012 στο χώρο ανάμεσα  στο Σιδηροδρομικό  σταθμό και τις αποθήκες της Ένωσης   Για να παραγγείλετε τηλεφωνικά δεν έχετε παρά να καλείται στο  2461354334 από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. Για παραγγελία  ηλεκτρονική αρκεί  να  επισκέπτεστε στα www.ktinotrofoi.gr  και   www.agroname.com.

Πρωινός Λόγος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.