Κοζάνη: Διαβεβαιώσεις Σπηλιόπουλου για παραχώρηση τμήματος Στρατοπέδου καθώς και αύξηση της στρατιωτικής θητείας

stratopedo_kozani8578

Την διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εξευρεθεί λύση στο ζήτημα που αφορά την παραχώρηση μικρού τμήματος του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων για την δημιουργία του απαραίτητου χώρου πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί και το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, έδωσε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΑ Κοζάνης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιώπουλος.

Ο Υφυπουργός ο οποίος από το πρωί επισκέφθηκε το στρατηγείο του Α΄ΣΣ στην Κοζάνη, παραδέχθηκε ότι το αίτημα της παραχώρησης είναι δίκαιο, πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία  του στρατοπέδου, άποψη άλλωστε με την οποία συμφωνεί και ο Διοικητής του Α΄Σ.Σ Ταξίαρχος κ.  Γεώργιος Ντζιμάνης

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ο κ. Σπηλιώπουλος εκτίμησε πως αυτή θα αυξηθεί κατά τρείς περίπου μήνες εντός του 2012, ενώ ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί έπειτα και από την ολοκλήρωση των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα αρμόδια επιτελεία. Ως αιτία πάντως για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ο υφυπουργός ανέφερε, τόσο την μη πρόσληψη στρατιωτών πενταετούς υποχρέωσης όσο και την αναγκαιότητα επάνδρωσης των μονάδων που σήμερα παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δε θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στην λειτουργία του Α΄ Σώματος Στρατού.   

ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.