Ο Νομός Κοζάνης με άλλους 9 νομούς στο Εθνικό Κτηματολόγιο



kozani_xioniΠροκήρυξη 14 νέων μελετών κτηματογράφησης σε δέκα Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) της χώρας ανακοίνωσε η Κτηματολόγιο ΑΕ. Οι μελέτες αφορούν 1024 προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ της χώρας και καλύπτουν το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Eβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.

Με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 29 εκατ. στρέμματα (περίπου το ένα τέταρτο της χώρας).

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν:

1) Tο αναλογικό αρχείο αναδασμών και διανομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο ψηφιοποιήθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ σε συνεργασία με την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

2) Τα στοιχεία των μητρώων για τις αγροτικές επιδοτήσεις τα οποία τηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως συμπληρωματική πληροφορία για τη διασταύρωση των στοιχείων που θα συλλεχθούν.

«Οι 1024 περιοχές μαζί με το προηγούμενο πρόγραμμα των 268 περιοχών συνιστούν την τρίτη γενιά κτηματογράφησης, η οποία υλοποιείται με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Απόστολος Αρβανίτης. Και προσθέτει: «Αυτές οι μελέτες κτηματογράφησης θα συμβάλουν σημαντικά στην απασχόληση χιλιάδων ελλήνων επιστημόνων (μηχανικών, δικηγόρων κ.α. προσωπικού) σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη για την εργασία στη χώρα μας. Η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο ελληνικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο καλεί να είναι συμμέτοχος και σύμμαχος στην προσπάθεια επιτάχυνσης του έργου».

Από την Κτηματολόγιο ΑΕ επισημαίνεται ότι έως την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάθεση των μελετών, οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων κ.ά.) πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων.

Πατήστε εδώ για τον πίνακα των 1024 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ ανά Καλλικρατικό Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα.

vetonews.gr

πηγή: tovima.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.