Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε «μπαρότσαρκα» με τη stand-up comedy



 

Η «μπαρότσαρκα» με τη stand-up comedy εξελίσσεται για πέμπτη χρονιά σε ένα από τα καλύτερα και πλέον σταθερά «χαρτιά» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, καθώς συνδυάζει πολλά από αυτά που ζητά κανείς από ένα καλό θεατρικό δρώμενο και μάλιστα σε καιρούς κρίσης. Ποιος να το φανταζόταν το φθινόπωρο του 2007 όταν συγκροτήθηκε η ομάδα για πρώτη φορά, ότι θα παρέμενε η ίδια; Το ταλέντο, όμως, ζυμώθηκε με την εμπειρία, δίνοντας κάθε χρόνο όλο και καλύτερα αποτελέσματα.
Φέτος, η μουσική και το τραγούδι διεκδίκησαν περισσότερο χώρο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τα κείμενα των Μιχάλη Πιτένη, Δώρας Σιαλβέρα και Αλεξάνδρας Μήτρου με έμπνευση από την επικαιρότητα δεν άφησαν τίποτα να πέσει… κάτω. Η κρίση, τα τουρκικά σήριαλ, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία αποτέλεσαν μερικά μόνο από τα θέματα που σχολιάστηκαν με τον πλέον καυστικό τρόπο.
Η παρεϊστικη διάθεση και το «πείραγμα» είναι και αυτή τη φορά απαραίτητο μέρος της διαδικασίας, ενώ όσοι ετοιμάζονται να δουν την παράσταση καλό είναι να γνωρίζουν ότι η διαδραστικότητα είναι το «κλειδί» για την επιτυχία της παράστασης που είναι διαφορετική κάθε βράδυ.
Ξεχωριστή είναι η παρουσία του διευθυντή του δημοτικού ωδείου Κοζάνης Γιώργου Τζούκα, ο οποίος έχει κάνει και την ενορχήστρωση, στο πιάνο, ενώ ακορντεόν παίζει ο Νίκος Παυλίδης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Γιώργος Κοντορίκος.
Στις καλύτερες στιγμές της δίωρης σχεδόν παράστασης καταγράφεται ο διάλογος μεταξύ πολίτη (Τάκη Συνδουκά) και δημοσίου υπαλλήλου (Γιώργου Κοντορίκου), ο οποίος βγάζει αβίαστα το γέλιο και φέρνει στην επιφάνεια μια ακραία εκδοχή της πραγματικότητάς μας. Ωραίος και ο χαρακτήρας του ταλαίπωρου που ερμηνεύει ο Γιώργος Κοντορίκος, ο οποίος  βρίσκεται στη φυλακή γιατί χρωστάει λίγα και όχι πολλά…Η Αναστασία Δαδαμόγια ξεχωρίζει ως Παρθένα που ξεκίνησε από το χωριό για να δουλέψει σε φροντιστήριο γαλλικών και φθάνει να προσφέρει άλλου είδους υπηρεσίες…συμβουλευτικής στους πελάτες της.
Η παράσταση παίζεται στα μπαρ της περιοχής, ενώ το εισιτήριο είναι στα 8 ευρώ.
της Ιωάννας Κωσταρέλλα
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.