Κατάμεστο το Κοβεντάρειο απο την εκδήλωση για την βία ενατίον των γυναικών



via_2Εκδήλωση για την γυναικεία κακοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, διοργάνωσαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, ο Δήμος Κοζάνης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης.

Στην εκδήλωση παρέστη ως κεντρική ομιλήτρια η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη, η οποία στο πλαίσιο της ομιλίας της, ανακοίνωσε το εθνικό πρόγραμμα για την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Το ζήτημα της αθέατης βίας κατά των γυναικών αναλύθηκε από την κ. Αναστασία Πάτσιου, κοινωνιολόγο, ενώ η κ. Μαργαρίτα Μηλιώνη, νομικός, ανέπτυξε την νομική πλευρά του ζητήματος της βίας κατά των γυναικών. Τέλος η κ. Αθηνά Καραμίντζιου, Υπαστυνόμος Ά -ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε μία διαφυλική προσέγγιση της γυναικείας κακοποίησης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας στην ομιλία του επεσήμανε πως «Ο Δήμος Κοζάνης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας και ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης, ενώνουν σήμερα της φωνή τους μαζί με όσους καταδικάζουν αυτά τα φαινόμενα και αγωνίζονται για το δικαίωμα του να είσαι άνθρωπος. Μιλούν για το φαινόμενο και επιδιώκουν το επόμενο βήμα στην αντιμετώπισή του.
Το στοίχημα είναι πολλαπλό. Το πρώτο στοίχημα είναι για τις γυναίκες που υφίστανται την κακοποίηση σε όποια μορφή κι αν αυτή υλοποιείται, που πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους, Το επόμενο είναι για την κοινωνία που καλείται χωρίς ταμπού να καταθέσει τα κρούσματα. Και το τρίτο για τους οργανωμένους φορείς που καλούνται στην πράξη να σταθούν δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες με σε ενα πλέγμα κοινωνικής και εργασιακής ασφάλειας».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αφηγήσεις σχετικές με την κακοποίηση, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, πλαισίωσαν μουσικά την βραδιά.
Με το πέρας της εκδήλωσης επικαιροποιήθηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.