«Μου λένε να κλείσω τα ΚΕΚ-ΑμΕΑ λόγω έλλειψης πόρων»!



periferia_dit_maked_ktirio9879Μια αναφορά-σοκ ήρθε να…ταράξει τα νερά στην εκπομπή του Top Channel «Eπί Παντός», το βράδυ της Τρίτης! Ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Αθανάσιος Κοσματόπουλος, σε ένα πραγματικό ξέσπασμα, αφού επισήμανε τις φιλότιμες, πράγματι, προσπάθειες του ίδιου να βρει χρηματοδότηση για τα Ειδικά Εργαστήρια Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, έριξε τη…βόμβα:

«Κάποιοι, υπουργοί, πολιτικοί, δήμαρχοι, μου λένε να κλείσω τα ΚΕΚ-ΑμΕΑ», είπε, εννοώντας τα Ειδικά Εργαστήρια σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πόρων!!! Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω δήλωση προκάλεσε τα επίμονα ερωτήματα του υπογράφοντος, αλλά και των ομοτράπεζων Παναγιώτη Θεοδωρίδη και Αντώνη Κύρινα, με τον κ. Κοσματόπουλο, ύστερα από πίεση και στο ερώτημα «δηλαδή η Περιφέρεια θέλει να κλείσει τα ΚΕΚ-ΑμΕΑ;», να απαντά πως «μιλάμε για αναστολή, μέχρι να δούμε τι θα συμβεί», σημειώνοντας πως ο ίδιος έκανε και θα κάνει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση πόρων!

Στις διαδοχικές ερωτήσεις για το ποιοι πολιτικοί, δήμαρχοι ή άλλοι φορείς προτείνουν κλείσιμο των ΚΕΚ-ΑμΕΑ, ο αντιπεριφερειάρχης δεν θέλησε να απαντήσει. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε πρόσφατη συνάντησή του με τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, για το εν λόγω θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως και η ίδια δεν διαφωνεί με την αναστολή λειτουργίας!

Σύμφωνα, πάντως, με σημερινές πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», το θέμα των ΚΕΚ-ΑμΕΑ έχει τεθεί και στην παράταξη της συμπολίτευσης, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με κάποιους περιφερειακούς συμβούλους να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας. Το όλο ζήτημα αναμένεται να έχει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, με αφορμή και την περίοδο των εορτών…

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.