Έτσι κερδίζει η Γερμανία από την κρίση!



Η οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, δεν φαίνεται να επηρεάζει άμεσα την γερμανική οικονομία. Αυτό μαρτυρά και ο τρόπος που χειρίζεται η «ηγέτιδα δύναμη» του ευρώ και η «σιδηρά» Άνγκελα Μέρκελ την κρίση που απειλεί να βυθίσει την ευρωπαϊκή οικονομία σε βαθύτατη ύφεση. Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Stern, σε απάντηση όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι η κρίση στην Ευρωζώνη είναι «βραχνάς» και «αγκάθι» στο πλευρό της γερμανικής οικονομίας, επιχειρηματολογεί περί του αντιθέτου! Όπως αναφέρει το περιοδικό, τρία σημεία-κλειδί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία βγαίνει… κερδισμένη από την κρίση!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Γερμανία μπορεί πλέον να δανείζεται με μηδενικό κόστος (από τα ταμεία της ΕΚΤ), η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία οφείλουν να πληρώνουν μεγαλύτερο τόκο για τα δάνεια που έχουν συνάψει με τους δανειστές, ενώ το «κούρεμα» του χρέους δεν αγγίζει τα συμφέροντα της Γερμανία, και τρίτον, η γερμανική οικονομία παραμένει ανταγωνιστική, και οι εξαγωγές της… δελεαστικές, όσο πέφτει το ευρώ έναντι του δολαρίου!

Οι Γερμανοί καταρρίπτουν το μύθο ότι η οικονομική κρίση που χτυπάει την Ευρώπη, πλήττει και τους ίδιους!

prionokordela

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.