Στον… πταισματοδίκη δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι!



Στον…πταισματοδίκη Κοζάνης θα βρεθούν το πρωί της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και…27 συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την παράνομη, τελικά, απόφαση του Δ.Σ. να μην προχωρήσει στην οριστική αφαίρεση άδειας από καφέ-μπαρ της πόλης!!!

Το θέμα ήρθε στην προ ημερήσιας διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, to βράδυ της Δευτέρας, με τον πρόεδρό του Μάρκο Φλώρο να ενημερώνει σχετικά το Σώμα και στη συνέχεια να ακολουθεί συζήτηση, από την οποία δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Κοζάνης: Τόπος να Ζεις» Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε πως το τότε θέμα δεν θα έπρεπε να έρθει στο Δ.Σ. αλλά την απόφαση να είχε λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στον κ. Ιωαννίδη απάντησε ο πρόεδρος Μάρκος Φλώρος, λέγοντας πως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία η παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί πως το Δ.Σ. Κοζάνης είχε αποφασίσει να μην προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας του καταστήματος, το οποίο φέρεται να είχε…ανοίξει 15 ώρες νωρίτερα από την ώρα που έληγε η «ποινή» των 10 ημερών λόγω παράβασης. Οι λόγοι, ασφαλώς, είχαν να κάνουν με τη λογική πως εν μέσω κρίσης είναι άσχημο να αφαιρείται οριστικά η άδεια, όμως η κείμενη νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Να σημειωθεί, όμως, πως η παρέμβαση του πταισματοδίκη δεν ήταν αυτεπάγγελτη, αλλά προήλθε μετά από σχετική καταγγελία…ενοίκου της πολυκατοικίας, στο κέντρο της Κοζάνης (στο ισόγειο της οποίας βρίσκεται το εν λόγω καφέ-μπαρ), ο οποίος έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα μέσα, προκειμένου να πετύχει την τιμωρία των ιδιοκτητών του καταστήματος.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.