Βγήκε το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Γίνε έλληνας για μία εβδομάδα» – Video



Δεν πρόκειται για σειρά ριάλιτι όπως την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Είναι μία εκπομπή στην οποία, τρεις Βρετανοί εργαζόμενοι μαθαίνουν να ζουν με την νοοτροπία των Ελλήνων για μία εβδομάδα. Δεν αμείβονται μόνο σαν έλληνες αλλά πληρώνουν σαν έλληνες. Παρεμβαίνουν βρετανοί και έλληνες επιστήμονες συμπεριλαμβανομένου και του Στέφανου Μάνου. Αποδεικνύεται πως επικρατεί ένας φαύλος κύκλος σκιώδους οικονομίας στον οποίο το κράτος αδυνατεί να δράσει. Δεν παρουσιάζεται τίποτα το υπερβολικό για την ελλάδα. Φακελάκια, φοροδιαφυγή, πληθώρα επιδομάτων, συντάξεις πρόωρες ή μαϊμού, μαύρη αμοιβή κ.τ.λ. Ενώ στην αρχή οι βρετανοί εργαζόμενοι είναι κατενθουσιασμένοι από τα επιδόματα, την πρόωρη σύνταξη, φοροδιαφυγή σύντομα αλλάζουν διάθεση. Μπαίνουν στην ελληνική λογική της μίζας, αρπαχτής, αισχροκέρδειας κ.τ.λ. Τελικά η αρχική χαρά τους βγαίνει ξινή.

Η εκπομπή δεν τιμά την χώρα μας. Με έναν έξυπνο και ευχάριστο τρόπο ενημερώνει τον θεατή για την ελληνικό τρόπο ζωής ( Greek way ) όπως αναφέρει ο παρουσιαστής. Ελπίζω να μην υπονοούσε και τίποτα άλλο!!!

trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.