Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κοζάνη



dimarxeio_koz345345Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, υπό την προεδρεία του Προέδρου του κ. Μάρκου Φλώρου, για το σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το 2012 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της περιοχής.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική και γόνιμη συνάντησή τους τα μέλη της επιτροπής έθεσαν τους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις. Όλοι συμφώνησαν ότι οι εκδηλώσεις οφείλουν να σχεδιαστούν και να πραγματοποιηθούν σε πνεύμα λιτότητας που να ανταποκρίνεται στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει ο τόπος με την εμπλοκή όλων των φορέων, συλλόγων και ανθρώπων της πόλης. Ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας θα ασκήσει την ιστορική μας μνήμη, θα τονώσει την τοπική μας συνείδηση και θα ενισχύσει την επιβίωσή μας στο μέλλον ως τοπική κοινότητα με ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα και κληρονομιά στον διαμορφούμενο παγκόσμιο ομοιογενή πολιτισμό.  

Οι δύο άξονες που θα οριοθετήσουν το πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι:

Η πόλη, η περιοχή και η ιστορία της ως το 1912 και η αποτύπωση της πορείας της πόλης στα 100 χρόνια του ελεύθερου βίου της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα να εξεταστεί το μέλλον και οι προοπτικές της σύγχρονης Κοζάνης.

Η διοργάνωση συνεδρίου για την ιστορία της πόλης, εκθέσεων φωτογραφίας, αφιερωμάτων σε συντοπίτες μας που διέπρεψαν από την περίοδο του νεοελληνικού διαφωτισμού ως και τις μέρες μας,  η αξιοποίηση της Δημοτικής
Βιβλιοθήκης και αρχειακού υλικού, η συμμετοχή της μουσικής κοινότητας και όλων των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, ήταν μερικές από τις προτάσεις που συζητήθηκαν.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής προγραμματίστηκε για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης www.kozanh.gr υπάρχει ειδικό σημείο όπου μπορεί όποιος ενδιαφέρεται και επιθυμεί να καταθέσει τις προτάσεις του για τον εορτασμό. Επίσης προτάσεις μπορούν να κατατεθούν και στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου, Παύλου Μελά & Αυλιώτη γωνία, τηλεφωνικό κέντρο 24610 29843 fax 24610 29163.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.