Περίεργες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης Βελβεντού



velventos_klassikiΔολιοφθορά ή τυχαίο γεγονός; Το δίλημμα απασχολεί το τελευταίο διάστημα τον δήμο Σερβίων Βελβεντού εξαιτίας των πολύ συχνών διακοπών που συμβαίνουν στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του Βελβεντού, από το καλοκαίρι εως και το περασμένο Σάββατο.

Καταστροφές μόνο στο Βελβεντό
Οι καταστροφές στο δίκτυο αφορούν κυρίως σπασμένους σωλήνες και εντοπίζονται μόνο στον Βελβεντό. Τι λένε όμως οι άνθρωποι  του Δήμου “Από τότε που αναλάβαμε, αντιμετωπίζουμε συνεχώς προβλήματα με καταστροφές σε κεντρικά δίκτυα ύδρευσης του Βελεντού και συχνές διακοπές. Αυτό το φαινόμενο μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, έχουμε απευθυνθεί και στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τους υπαλλήλους αλλά έχουμε εισπράξει την αδιαφορία.

Αναρωτιόμαστε, πάντως, γιατί συμβαίνουν αυτού του είδους τα φαινόμενα και μάλιστα μόνο στο Βελβεντό. Επειδή δεν ακούγονται πολλά, καλούμε τους κατοίκους του Βελβεντού να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρουν ή και να καταγγέλλουν οτιδήποτε περιέλθει στην αντίληψή τους, προκειμένου αυτού του είδους τα φαινόμενα να περιοριστούν ή και να εξαλειφθούν, διότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνεπώς η μεταφορά και διανομή του στους πολίτες θα πρέπει να αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα θα είχε περιοριστεί ή και ακόμα λυθεί εφόσον η η δημοτική αστυνομία του δήμου με περιπολίες φύλαγε το υδραγωγείο”.

Οι συχνές βλάβες, εκτός του ότι έχουν ένα σημαντικό κόστος αποκατάστασης, προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στους κατοίκους του Βελβεντού, προκαλούν όμως και σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και προβλήματα υγείας στους κατοίκους.
Αλήθεια πως έγιναν οι συμβάσεις για το δίκτυο με ιδιώτη ο οποίος ακόμη διεκδικεί τα χρήματα του, πόσα του καταβλήθηκαν, με ποιον τρόπο, πως παραδόθηκε τελικά το έργο, ποιος το παρέλαβε;
“Με το σχέδιο ‘Καλλικράτης’”, “ο δήμος ενσωματώθηκε στο νέο δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ο οποίος από την πρώτη του έτους ανέλαβε τη συντήρηση του δικτύου. Το τελευταίο διάστημα οι βλάβες είναι συχνότερες και αυτό δημιούργησε υποψίες για δολιοφθορά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις, εως και το περασμένο Σάββατο.

Τους τσάκωσαν στα πράσα
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, βράδυ. Για ακόμη μια φορά για ένα περίεργο λόγο το νερό που φτάνει στο Βελβεντό, είναι ελάχιστο. Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κα. Γκαμπράνη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Σιώμο πηγαίνουν  στο νέο υδραγωγείο Βελβεντού και διαπιστώνουν πως οι βάνες του κεντρικού δικτύου είναι για ακόμη μια φορά κλειστές. Παρακάμπτοντας το παλιό υδραγωγείο και για να δώσουν γρήγορα το νερό στο Βελβεντό χρησιμοποιούν απευθείας το νέο δίκτυο. Παρόν και οι δύο υπάλληλοι του Δήμου κ. Κουρνιώτης και κ. Κουκάλης. Σε λίγα λεπτά το Βελβεντό έχει υδροδοτηθεί. Φεύγουν όλοι μαζί από το νέο υδραγωγείο. Να όμως που ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Περίπου μισή ώρα αργότερα η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ζητά από τον σύζυγό της να την οδηγήσει πάλι στο νέο υδραγωγείο για να βεβαιωθεί πως ΟΛΑ βαίνουν καλώς. Διαβολική σύμπτωση, στον χώρο του υδραγωγείου βρίσκονται οι δύο υπάλληλοι του Δήμου που προαναφέρθηκαν μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν μέλος της Συντονιστικής  ΜΚΟ, κ. Κουρτέλη Κων/νο, οι βάνες είναι και πάλι κλειστές και το Βελβεντό για ακόμη μια φορά δεν έχει νερό…..!!!!!
Γιατί οι βάνες που ανοίχτηκαν μισή ώρα πριν είναι κα πάλι κλειστές;
Ποιος τι έκλεισε;
Τι γύρευε ο πρώην Αντιδήμαρχος  1:00 τα μεσάνυχτα στο υδραγωγείο;
Ποιος είναι ο ρόλος των υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι έχουν κλειδιά από το υδραγωγείο;
Τα ερωτήματα είναι παρα πολλά, καλo είναι όμως κάποιοι να τα απαντήσουν, οι καθ’ όλα αρμόδιοι δηλαδή.

Ευθύνες
Το θέμα δεν πρέπει να μη μείνει εδώ. Ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού κ. Κωσταντόπουλος έχει την ευθύνη απέναντι στους πολίτες του ΟΛΟΥ του Δήμου. Εάν δεν τηρήσει τα αυτονόητα πολύ φοβάμαι πως σύντομα κάτι χειρότερο θα συμβεί και τότε ίσως είναι αργά…τότε ο ίδιος θα είναι συνυπεύθυνος για ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στο Βελβεντό.
Μάλιστα, ο ίδιος πρέπει άμεσα να απευθυνθεί προς την αστυνομία και την εισαγγελία της Κοζάνης και να  τους κοινοποιήσει το θέμα, να ζητήσει αυτεπάγγελτα  την πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης.
Κανείς όποιος και αν είναι ότι και να εκπροσωπεί, δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας, με την υγεία των παιδιών μας.  

ai-vres.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.