«Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο» απο την κίνηση πολιτών Σιάτιστας



aioliko-parko-978y9Η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης Πολιτών Σιάτιστας, κατά των Αιολικών Πάρκων στον Μπούρινο, με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει να αναφέρει, τα εξής:
Ο Λαός της Σιάτιστας, με το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων του, σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατράνωσε για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή του, στην εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων, στον Μπούρινο, δια της παρουσίας του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχετικά , με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να προχωρήσει στον χωροταξικό σχεδιασμό εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων, στην Δυτική Μακεδονία, θεωρούμε, ότι μας δικαιώνει, διότι, αποτελούσε, και αποτελεί θέση μας, ότι δεν μπορεί Αιολικά Πάρκα, να εγκαθίστανται, άναρχα, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Επίσης η απόφαση, αναδεικνύει την προχειρότητα, και την βιασύνη, με την οποία η Δήμαρχος Βοΐου, προσέτρεξε, να ικανοποιήσει την Εταιρεία «Ρόκας Αιολική», στα αιτήματά της.

-Στην τοποθέτησή της δημάρχου Βοΐου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για μια ακόμη φορά, παραμόρφωσε το σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η οποία μας δικαίωσε, ως προς την προσφυγή, που ασκήθηκε κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου καθιστώντας αυτές άκυρες .

-Σε ότι αφορά το δελτίο τύπου, της δημάρχου, που κρίνει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να χωροθετήσει επιτέλους τα αιολικά πάρκα ως «διαφυγή και κωλυσιεργία σε μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α). Η Δήμαρχος Βοϊου, απαιτεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, να γνωμοδοτήσει θετικά, υπέρ των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κρατικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αιτιολογημένα, στην εισηγητική της έκθεση, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, χαρακτηρίζει την μελέτη ελλιπή ,ουσιαστικά ζητά από το ΠΣ να κάνει τα στραβά μάτια όπως έκανε η ίδια.

β). Για όσους ανακαλύπτουν σήμερα την ανάπτυξη οφείλουμε να πούμε ότι Σιάτιστα, στην μακρόχρονη πορεία της μέχρι σήμερα , απέδειξε, την ικανότητά της, να επιλέγει δρόμους αναπτυξιακής πορείας, και δεν έχει ανάγκη από υποδείξεις, ανθρώπων, που στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους και των εντυπωσιασμών μπορούν να θυσιάσουν μία περιοχή ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας. Εξάλλου η κοινωνία της Σιάτιστας από το 2005 είναι η πρώτη στην περιφέρεια Δ .Μακεδονίας κι από της πρώτες στην Ελλάδα που έδωσε πράσινο φως στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

γ)Αξίζει να σημειώσουμε, την συμπεριφορά της Δημάρχου Βοΐου, η οποία κατά την είσοδό της, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αγνοώντας την παρουσία του Σιατιστινού Λαού, είδε μόνο στην αίθουσα, τους εκπροσώπους της Εταιρείας Ρόκας Αιολική, με τους οποίους ήταν ιδιαίτερα διαχυτική.

Τελειώνοντας, καλούμε την κ. Δήμαρχο, για μία ακόμη φορά, να αναθεωρήσει την στάση της, να συμπαραταχθεί μαζί μας και με το πραγματικό συμφέρον του τόπου μας και να συνεργαστεί με το περιφερειακό συμβούλιο στον αποκλεισμό της τοποθέτησης αιολικών πάρκων στο Μπούρινο. Ακόμη μια φορά δηλώνουμε τη θετική μας θέση σχετικά με τις ΑΠΕ και προτρέπουμε όλους να ασχοληθούν με την εξέλιξη των υπολοίπων 16 αιολικών πάρκων στην επικράτεια του Βοΐου. Μακριά τα χέρια από το Μπούρινο.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.