Σιάτιστα: Κλοπή στο αρχοντικό Μανούση – Η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο

siatista19769769Δυο ξύλινες επενδυμένες επιφάνειες ζωγραφισμένες με παραστάσεις από το Μπούρινο αφαίρεσαν άγνωστοι από το αρχοντικό Μανούση στη Σιάτιστα.

Οι δράστες μπήκαν στο κτήριο από την κύρια είσοδο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ξεκλείδωτη, λόγω προβλήματος του λουκέτου. Είναι η  δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που γίνεται κλοπη από το συγκεκριμένο αρχοντικό, στο οποίο δεν υπάρχει συναγερμός, ούτε και φύλακας.  Tην κλοπή αντιλήφτηκε η πρώην διευθύντρια  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας,  Καλλιόπη Μπόντα  συγκρίνοντας φωτογραφίες με διαφορά δύο μηνών, κατά την εκπόνηση εργασίας της σχετικά με τα αρχοντικά της Σιάτιστας. Το αρχοντικό του Μανούση βρίσκεται στη Χώρα και χρονολογείται στο 1762/63. Η κατασκευή του σπιτιού και η πλούσια διακόσμηση του αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της οικογένειας Μανούση, που είχε δημιουργήσει έναν από τους ισχυρότερους σιατιστινούς εμπορικούς οίκους στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.