Νέες πυρκαγιές σε Βελβεντό, Σέρβια, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά



pirkagia_katasvesi_kozaniΜπορεί να έπεσε η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες, πράγμα που υποτίθεται ότι θα μείωνε και τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών- αγροτικών πυρκαγιών, ωστόσο η ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια, ακόμα και οι κεραυνοί, έκαναν το “θαύμα” τους.

Πυρκαγιά από κεραυνό εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε δασική περιοχή του Βελβεντού, και συγκεκριμένα σε περιοχή μεταξύ του Καταφυγίου και της Σκούλαρης, η οποία έσβησε μετά αρκετή ώρα λόγω της βροχόπτωσης, αν και άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του δήμου Σερβίων- Βελβεντού πήγαν στην περιοχή μόλις ενημερώθηκαν από κατοίκους που είδαν τον καπνό, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν σιγόκαιγε κάποια εστία φωτιάς.

Άλλη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ίδια μέρα σε αγροτική περιοχή των Σερβίων, στη θέση «Άγιος Χριστόφορος» η οποία έκαψε 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Μια τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε αγροτική περιοχή του Σπάρτου Κοζάνης, σε καλλιέργειες με υπολείμματα σιτοκαλαμιών, όταν αγρότης έβαλε φωτιά για να κάψει τα αγροτικά υπολείμματα και η οποία έκαψε 25 στρέμματα σιτοκαλαμιών.

Χθες Τρίτη εξάλλου εκδηλώθηκε μία πυρκαγιά στο Ελευθεροχώρι Γρεβενών από κολώνα της ΔΕΗ, η οποία αποδίδεται από τους πυροσβέστες σε βραχυκύκλωμα των πηνίων της κολώνας. Κλήθηκε αμέσως συνεργείο της ΔΕΗ και διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια οι πυροσβέστες να κατασβήσουν τη φωτιά.

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι χθες το απόγευμα άλλη μια φωτιά σε δασική και χορτολιβαδική περιοχή του Γράμμου, πλησίον του Νεστορίου Καστοριάς, όπου είχαν σπεύσει άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς και προσπαθούσαν να την κατασβήσουν πριν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.