Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι στο κτηνοτροφικό κέντρο Βλάστης



Απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι

Σε προκήρυξη πρόσληψης συμβασιούχων στο Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης Βλάστης, προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που παραμένουν απλήρωτοι οι 7 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο με 8μηνη σύμβαση και εργάζονται αυτή τη στιγμή στη μονάδα, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μάλιστα τον Αύγουστο!

Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αφού οι εργαζόμενοι στην λόγω Κτηνοτροφική μονάδα δεν έχουν πάρει ούτε προκαταβολή, αν και ανέλαβαν εργασία από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, αφού, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, με δεδομένο μάλιστα ότι όλοι είναι οικογενειάρχες.

«Πήγε πολύ μακριά η βαλίτσα. Δεν μπορεί να μας αφήνουν απλήρωτους εδώ και επτά μήνες, όταν εμείς δουλεύουμε, δεν αφήνουμε στην τύχη τους τα πρόβατα», δήλωσε στον «Π» εργαζόμενος στη μονάδα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει πλέον όλες τις ελπίδες τους «στις εφημερίδες και στα κανάλια”, λέγοντας: «Μόνο αν ασχοληθείτε εσείς με το πρόβλημα μπορεί να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να λυθεί το πρόβλημα».

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ο οποίος ανακοίνωσε μάλιστα ότι βγήκε ήδη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, αφού λήγουν οι συμβάσεις των σημερινών εργαζομένων. Όσο για το πρόβλημα με τους απλήρωτους εργαζόμενους, ανέφερε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές του νομού Κοζάνης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ωστόσο «μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανένας πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους», γιατί με όλη αυτή την ιστορία με τον “Καλλικράτη” και τις συγχωνεύσεις οργανισμών ψάχνουν ακόμη που ακριβώς ανήκει σήμερα ή θα πάει το Κτηνοτροφικό Κέντρο της Βλάστης, ακόμα και αν θα συνεχίσει να υφίσταται. Σημείωσε δε ότι το Κτηνοτροφικό Κέντρο λειτουργούσε ως εργαστήρι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για εκπόνηση μελετών και πειραμάτων αναφορικά με την αναπαραγωγή ντόπιας ράτσας προβάτων και τη βελτίωση της γαλακτοφορίας τους, και ήταν στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης Δασών.

Πάντως, το Πρότυπο Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης προχωρά στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών του Πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας,  που εδρεύει στην Βλάστη Κοζάνης.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.