Κοζάνη: Σώθηκε παρά τα 20.000 Volt!



deh-795809Τύχη βουνό είχε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 το μεσημέρι, ένας 32χρονος ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ, ο οποίος  ενώ εκτελούσε εργασία σε μηχάνημα του υποσταθμού στο χώρο του Νότιου Πεδίου, έπαθε ηλεκτροπληξία από υπερυψηλή τάση 20 ΚV.

Τον 32χρονο πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες δύο συνάδελφοί του που βρισκόταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με ελαφρά εγκαύματα. Προληπτικά ο 32χρονος θα παραμείνει για ένα 24ωρο στην Καρδιολογική κλινική, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν και άλλες προληπτικές εξετάσεις. Με ανακοίνωσή του το σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος» καταγγέλλει ως «φάντασμα» το ασθενοφόρο του Νοτίου Πεδίου που επιστρατεύθηκε για να μεταφέρει τον άτυχο εργαζόμενο, αφού όπως τονίζεται μόλις μετά βίας κατάφερε να φέρει σε πέρας τη διακομιδή, καθώς είναι «εντελώς ακατάλληλο και θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί και να αντικατασταθεί». Τέλος ζητά άμεσες προσλήψεις, αντικατάσταση εξοπλισμού και εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.