Απεργούν επ’αόριστον οι ταξιτζήδες της Κοζάνης – Σχεδιάζουν «άνοιγμα» των διοδίων!



taxi_kozanis08jb_o9Συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα η απεργία των οδηγών ταξί της Κοζάνης, όπως και αντίστοιχα των συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα, ως αντίδραση στη μη επίτευξη  συμφωνίας με τον υπουργό μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.
 

Μετά την προχθεσινή μεγάλη κινητοποίηση στα διόδια του Πολυμύλου όπου μεγάλη πομπή αυτοκινήτων ταξί κατευθύνθηκε στα διόδια και «άνοιξε» τις μπάρες για δύο περίπου ώρες, οι οδηγοί ταξί της Κοζάνης κρατούν στάση αναμονής, παραμένοντας ωστόσο σε απεργία διαρκείας.

Την ίδια ώρα στις πιάτσες ταξί στην Κοζάνη παραμένουν μόνο τα αυτοκίνητα που είναι σε επιφυλακή για να εξυπηρετούν τυχόν έκτακτα δρομολόγια.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Κοζάνης κ. Αντώνης Γαλάνης: «Συνεχίζεται η απεργία επ’ αόριστον. Περιμένουμε τα νεότερα από την ομοσπονδία αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να ξεκινήσει συζήτηση, διάλογος με το Υπουργείο. Ζητάμε για έξι μήνες τουλάχιστον να δοθούν περιθώρια. Ζητούμε να εφαρμοστεί ο νόμος όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μάλιστα αναρωτήθηκε, αν ισχύσουν τα όσα λένε περί καταργήσεων των γεωγραφικών ορίων, αυτό σημαίνει πως θα δοθούν 5.000 άδειες ταξί; Ανέφερε επίσης τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες οδηγοί ταξί, λόγω των εισφορών και μόνο που πρέπει να καταβάλλουν στα ταμεία τους λέγοντας πως «δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα γραμμάτιά μας, ούτε τον ΟΑΕΕ».

Ο ίδιος, τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.