Σοβαρός τραυματισμός στο Νότιο Πεδίο – Τεχνίτης κινδυνεύει να χάσει το μάτι του!



lignitorixioΣοβαρό τραυματισμό στο δεξί μάτι υπέστη προχτές το βράδυ ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ στο Νότιο Πεδίο, κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης.

Θύμα του εργατικού ατυχήματος είναι ο τεχνίτης Δ.Κ. από την Κοζάνη, που εργάζεται στον πύργο ελέγχου, ο οποίος λίγο μετά τις 10 το βράδυ, εργαζόταν στην επισκευή μηχανήματος του ορυχείου. Επειδή «κόλλησε» το ηλεκτρόδιο, ο τεχνίτης τράβηξε με δύναμη την τσιμπίδα για να το ξεκολλήσει, αλλά δυστυχώς το πυρωμένο ηλεκτρόδιο πετάχτηκε και μπήκε στο μάτι.

Στον άτυχο εργαζόμενο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του Νοτίου Πεδίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης. Ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου διέγνωσε ότι «κάηκε ο κερατοειδής» και συνέστησε στον ασθενή να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, καθώς «χρειάζεται παρακολούθηση από ειδικό καθηγητή της οφθαλμιατρικής για τον κερατοειδή». Ειδικότερα, ο ασθενής πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου
θα υποβληθεί σε ειδική αγωγή, αν χρειαστεί και σε επέμβαση.

Πάντως η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο νέος σε ηλικία εργαζόμενος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ωστόσο οι γιατροί ελπίζουν ότι με την ειδική αγωγή μπορεί να θεραπευτεί ή να χάσει σε κάποιο βαθμό την όρασή του από το τραυματισμένο μάτι.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.