Εκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο με 12 νεκρούς



Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 6 το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από την Λεμεσό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 12 νεκροί και 27 σοβαρά τραυματίες, από τις ισχυρές εκρήξεις.

Ο περιβάλλων χώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος έξω από τη Βάση είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων. Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό υψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.

Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.

trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.