Ατμοσφαιρική ρύπανση: αυξημένες τιμές στην Κοζάνη

deh_kozani_ptolamaida_425x023032065Αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω υψηλών θερμοκρασιών, εντόπισαν στο λεκανοπέδιο της Δυτικής     Μακεδονίας, οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Η Προέδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Κυριακή Αποστολίδου, δήλωσε ότι «Ήδη ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να τροποποιήσουν τη λειτουργία των μονάδων της προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση περιβαλλοντικού επεισοδίου τις επόμενες μέρες».

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την εποπτεία του δικτύου σταθμών μέτρησης της ατμόσφαιρας.

Επίσης, η κ. Αποστολίδου επισήμανε ότι «Η ΔΕΗ διαθέτει έντεκα σταθμούς μέτρησης και το Κέντρο Περιβάλλοντος τέσσερις. Μέχρι στιγμής λαμβάνουμε καθημερινά τα δεδομένα των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ.

Η συνεργασία όμως της Περιφέρειας με την Εταιρεία, που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, μεταβιβάζει τον έλεγχο και την εποπτεία των σταθμών της ΔΕΗ στην Περιφέρεια.

Με τον τρόπο αυτό, ειδικοί του Κέντρου Περιβάλλοντος, τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας, θα πραγματοποιούν ελέγχους στο δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να πιστοποιούν τη σωστή του λειτουργία και την εγκυρότητα των μετρήσεων».

ota.gr

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.