Ατμοσφαιρική ρύπανση: αυξημένες τιμές στην Κοζάνη

deh_kozani_ptolamaida_425x023032065

Αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω υψηλών θερμοκρασιών, εντόπισαν στο λεκανοπέδιο της Δυτικής     Μακεδονίας, οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Η Προέδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Κυριακή Αποστολίδου, δήλωσε ότι «Ήδη ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να τροποποιήσουν τη λειτουργία των μονάδων της προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση περιβαλλοντικού επεισοδίου τις επόμενες μέρες».

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την εποπτεία του δικτύου σταθμών μέτρησης της ατμόσφαιρας.

Επίσης, η κ. Αποστολίδου επισήμανε ότι «Η ΔΕΗ διαθέτει έντεκα σταθμούς μέτρησης και το Κέντρο Περιβάλλοντος τέσσερις. Μέχρι στιγμής λαμβάνουμε καθημερινά τα δεδομένα των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ.

Η συνεργασία όμως της Περιφέρειας με την Εταιρεία, που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, μεταβιβάζει τον έλεγχο και την εποπτεία των σταθμών της ΔΕΗ στην Περιφέρεια.

Με τον τρόπο αυτό, ειδικοί του Κέντρου Περιβάλλοντος, τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας, θα πραγματοποιούν ελέγχους στο δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να πιστοποιούν τη σωστή του λειτουργία και την εγκυρότητα των μετρήσεων».

ota.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.