Δεν πληρώσατε κοινόχρηστα; Χάνετε το σπίτι σας!



Οι εταιρείες είσπραξης κοινοχρήστων φτάνουν στο σημείο να καταθέσουν αγωγές και ακόμα και πλειστηριασμούς σε όσους χρωστάνε.

Πολλές εταιρείες γονάτισαν και έβαλαν λουκέτο και τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν εξισωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Μόνο ξύλο δεν πέφτει στις γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών είτε είναι στα βόρεια είτε στα δυτικά προάστια της Αθήνας ακόμη και για ποσά της τάξης των 100 ευρώ.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα όπου σύμφωνα με την Καθημερινή δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί οι οφειλές του περασμένου χειμώνα.
”Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας με 65 πολυκατοικίες.Μόνο στη Θεσσαλονίκη, από τις 104 εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών έχουν απομείνει 26. Στον τελευταίο απολογισμό που κάναμε ως εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, είδαμε ότι μας οφείλονται 540.000 ευρώ από τα συνολικά 2.500 διαμερίσματα που έχουμε υπό τη διαχείρισή μας. Τον περασμένο Οκτώβριο, το ποσό ανερχόταν σε 346.000 ευρώ” αποκαλύπτει ο υπεύθυνος της εταιρείας «Πολυδιαχείριση».
Τι γίνεται μετά:”Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αγωγές. Από πέρυσι τον χειμώνα έχουμε κάνει περίπου 30 με 40. Τα οφειλόμενα ποσά φτάνουν τα 1.000 ευρώ ανά περίπτωση. Λόγω της κρίσης, όμως, η αγορά δεν κινείται και τα σπίτια δεν πωλούνται ούτε στον πλειστηριασμό”.
newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.