Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Πολυμύλου-Επτά μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι!



diodia_polimilouΣυμβολική διαμαρτυρία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των επιδομάτων τους εδώ και επτά μήνες πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στα διόδια του Πολυμύλου και στην ΑΕΓΕΚ, «ανεβάζοντας» τις μπάρες και κρατώντας ανοιχτά τα διόδια για μια περίπου ώρα.Συμπαραστάτες τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, το οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικό τους σωματείο. Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις ανάγκες της Εγνατίας Οδού από το Κλειδί μέχρι την Παναγιά απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ώστε να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

«Ο κόσμος φεύγοντας από εδώ δεν έχει ψωμί να ταΐσει τα παιδιά του, την ώρα που ο κόσμος περνά από τα διόδια και μαζεύουν τόσα λεφτά κάθε μέρα. Δεν ξέρουμε πού πάνε αυτά», λένε οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κρατώντας και πανό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθανάσιος Τολιόπουλος κάλεσε το Υπουργείο να παρέμβει άμεσα για να γίνουν οι πληρωμές, ενώ δήλωσε πως θα γίνει συνεδρίαση για περαιτέρω κινητοποιήσεις, καθώς «δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες τώρα». Όπως είπε «εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, καθώς σε άλλα εργοτάξια πληρώνονται κανονικά! Χιλιάδες ευρώ εισπράττουν κανονικά, αλλά επτά μήνες έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους. Δεν αντέχουν άλλο…». «Και στον Ιλαρίωνα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και οι εργαζόμενοι εδώ έχουν απόλυτο δίκιο. Θα είμαστε δίπλα τους», υπογράμμισε και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας.

kozanimedia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.