Οι Αμερικανοί , τα…Ζωνιανά και η διαφθορά των πολιτικών!



Διαρροή του Wikileaks σε έγγραφα των Αμερικάνων την εποχή που ‘βγήκε’ η υπόθεση στον Μυλοπόταμο
Στο σκάνδαλο των χασισοφυτειών στα Ζωνιανά αλλά και σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναφέρεται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα του ο….. Αμερικανός πρέσβης, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσε το Wilileaks με τίτλο « Η διαφθορά στην Ελλάδα».

Το επίμαχο τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας με κωδικό 09 Athens 1920 γίνεται σαφής αναφορά στα κυκλώματα διακινητών μαριχουάνας στην Κρήτη με την εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και πολιτικών.

Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι αστυνομικοί είναι κακοπληρωμένοι και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

«Το Νοέμβριο του 2007, διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και πολιτικοί βρέθηκαν να συμμετέχουν σε μεγάλη διεθνή οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που παρήγαγε τόνους μαριχουάνας στο νησί της Κρήτης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι έρευνες που ακολούθησαν αποκάλυψαν πως η συγκεκριμένη οργάνωση εξήγαγε μεγάλες ποσότητες χασίς επί πολλά χρόνια στην Ολλανδία.

Ακόμα ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει: «Τον Σεπτέμβριο του 2008, πρώην υπουργός, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή επειδή παρενέβη για λογαριασμό ατόμου που καλλιεργούσε κάνναβη».

Σε άλλο σημείο ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρεται στην σύλληψη διακινητή ναρκωτικών στο Ηράκλειο αλλά και στον απολογισμό των διωκτικών Αρχών των Χανίων που εκρίζωσαν 1493 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, κατάσχοντας παράλληλα ποσότητα 11 κιλών χασίς.

Ακόμα αναφέρεται ότι η Κρήτη μαζί με περιοχές της Πελοποννήσου, βρίσκονται στην κορυφή της παραγωγής μαριχουάνας, και επικαλούμενους υπολογισμούς των Ελληνικών Αρχών, τονίζει ότι η ετήσια παραγωγή χασίς ξεπερνά τους 80 τόνους, οι οποίοι κατά κύριο λόγο εξάγονται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στην Ολλανδία.

heraklion1.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.