Μήνυση κατά Παπανδρέου, για δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση, έσχατη προδοσία και άλλα!



papandreou_greece_golgothasΈγκληση-μήνυση κατά του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, για δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση, έσχατη προδοσία και άλλα. Κατατέθηκε στις 20.06.2011 με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία από την κυρία Χριστίνα Σαλεμή.
Το σκεπτικό της μήνυσης το έχουμε λάβει αλλά επειδή είναι τεράστιο θα δημοσιεύσουμε μερικά σημεία.

Ενδεικτικά,  στη  Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 11 Δεκεμβρίου 2009, αφού πρώτα άφησε άναυδους τους συναδέλφούς του με τις αποκαλύψεις ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και αυτή είναι η αιτία όλων των οικονομικών δεινών της χώρας (Mr Papandreou shocked his colleagues by admitting that Greece was riddled with corruption ECONOMIST)  στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση της θεωρίας του και είπε μεταξύ άλλων  ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Μέσων Ενημέρωσης κι έτσι είχε την ευκαιρία, στο κεφάλαιο για την οικονομία, να φέρει αυτός το ζήτημα της χώρας μας, με αποφασιστικότητα και με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, ότι τους είπε ότι αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως το τεράστιο έλλειμμα, το τεράστιο χρέος και έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, επειδή τα νοσοκομεία έχουν τεράστια διαφθορά, επειδή έχουμε συστημική διαφθορά που θεωρούμε φυσιολογική, πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία, τεράστια σπατάλη του δημοσίου χρήματος και είπε τελικά ότι θα πάρει σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά και τη σπατάλη , όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στο συνταξιούχο και στο μισθωτό.

Μετά από όλα αυτά, τα Spread των ελληνικών ομολόγων άρχισαν μια γρήγορη ανοδική πορεία, στο διεθνή τύπο εμφανίστηκε σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα και συγκεκριμένα, 21.260 σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήρθαν άρον άρον στην Αθήνα για προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες της χώρας για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές, οι Γερμανοί μας είπαν να πουλήσουμε τα νησιά μας για να καλύψουμε τα χρέη, οίκοι αξιολόγησης ένας μετά τον άλλον υποβάθμισαν την ελληνική οικονομία και τα ομόλογά μας κατατάχτηκαν τελικά στην κατηγόρια των σκουπιδιών.

Η εξωφρενική άνοδος των Spread των ελληνικών ομολόγων είχε ξεκινήσει κάπου στα μέσα Νοεμβρίου και το γεγονός προκαλούσε ανησυχία ακόμα και στο μικρότερο χωριό της χώρας, αφού όλοι είχαμε μάθει από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά με «τη νέα άνοδο ή πτώση των spreads των ελληνικών ομολόγων», ότι η άνοδος τους ήταν κακό σημάδι για την οικονομία και σήμαινε ακριβό δανεισμό. Έπειτα, μάθαμε και τα CDS, τα ασφάλιστρα των ομολόγων δηλαδή και αποκτήσαμε καινούργια ψύχωση με την παρακολούθησή τους, γιατί μας είχαν εξηγήσει ότι αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά από τα Spread, επειδή δείχνουν, εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι.

Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, στις 23 Απριλίου 2010 δηλαδή, από το ακριτικό Καστελόριζο, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος μέσω ενός δραματικού τηλεοπτικού διαγγέλματος ανακοίνωσε ότι η χώρα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης. Η απόφαση πάρθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Eurostat ότι το έλλειμμα της χώράς μας για το 2009 ήταν 13,6% του ΑΕΠ. Εκείνη την περίοδο, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 δηλαδή και σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα με συνολικό χρέος 532 δισ. δολαρίων κατατασσόταν στη 16η θέση παγκοσμίως μετά την ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστραλία, Καναδάς, Σουηδία Αυστρία, Χόνγκ Κόνγκ και Δανία. (εγγρ.14)

Στο ίδιο πνεύμα ήταν αργότερα και η έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) – η τράπεζα των τραπεζών δηλαδή – η οποία έλεγε ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό), συγκριτικά με την πλειοψηφία των «δυτικών» χωρών και ότι για το λόγο αυτό, η “κρίση δανεισμού” της Ελλάδας, είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Πάρα ταύτα, ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος μας είπε ότι κινδυνεύαμε να χρεοκοπήσουμε και ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Στο διάγγελμα του, αφού έκανε πρώτα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, υπογράμμισε ότι “όλοι μας κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί” αλλά τώρα θα το “ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά” και ότι «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.  Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. » Λίγο μετά έλαβε την πασίγνωστη πια απάντηση από αναγνώστη της Ναυτεμπορικής : «Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φθάσει…  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή.»

Μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η οποία τον κάλεσε και συμφώνησαν ότι η απόφαση να χορηγηθεί οικονομική στήριξη μπορεί να ληφθεί άμεσα, μόλις οι τρέχουσες συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ολοκληρωθούν με συμφωνία επί ενός προγράμματος και οι φορείς αυτοί επιβεβαιώσουν ότι υφίσταται απειλή στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Έτσι έχοντας τα πράγματα, ένα χρόνο και κάτι μετά την έναρξη του ταξιδιού προς την Ιθάκη, βρισκόμαστε πολύ, μα πολύ πιο μακριά από αυτήν, όλοι μας χλευάζουν, κανένας δε μας εμπιστεύεται και ήδη χάσαμε πολλούς στη διαδρομή.
23 Οκτωβρίου 2010 49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκτόνησε λόγω χρεών “Χθες ένας ακόμη νέος άνθρωπος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, επειδή φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το σπίτι λόγω χρεών.” http://unews.pathfinder.gr/society/mia-akomh-aytoktonia-logw-hreon.html

13 Ιουλίου 2010 58χρονος οπωροπώλης αυτοκτόνησε λόγω χρεών
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=182848

25 Φεβρουαρίου 2011 45χρονος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε λόγω χρεών http://www.express.gr/news/ellada/425436oz_20110225425436.php3

24 Μαρτίου 2011 45χρονος εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε λόγω χρεών
http://megapress10.wordpress.com/2011/03/24/ηράκλειο-κρήτης-αυτοκτόνησε-λόγω-χρε/

05 Απριλίου 2011 64χρονος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε λόγω χρεών
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=61148950

19 Απριλίου 2011 27χρονος αυτοκτόνησε λόγω χρεών
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/319370.html

16 Μαϊου 2011 Αυτοκτόνησε λόγω χρεών 42χρονος στη Ζάκυνθο
http://www.madata.gr/epikairotita/social/106358.html

27.05.2011 Πάνω από 20 άτομα οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία τον τελευταίο χρόνο στην Κρήτη για να ξεφύγουν από τον βρόχο των χρεών

13 Οκτωβρίου 2010 Πέθανε 20χρονη σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού http://www.pameevros.gr/News/RealNews/ScienceTechnology/tabid/112/articleType/ArticleView/articleId/5486/-20—.aspx

19 Μαρτιου 2010 Αγοράκι 13 μηνών πέθανε λόγω έλλειψης παιδιάτρου http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=18943&catid=3

30 Απριλίου 2011 Αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα του ΔΝΤ http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/αύξηση-των-εκτρώσεων-και-των-αυτοκτονιών-στην-ελλάδα-του-δντ
Η μακάβρια λίστα είναι μεγαλύτερη αλλά δεν έχει νόημα να συνεχίζω. Και σα να μην έφταναν όλοι αυτοί οι θάνατοι, οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και ψάχνουν για μια καλύτερη μοίρα αλλού.
Μετά από όλα αυτά, ακαδημαϊκοί, ειδήμονες και πολίτες δηλώνουν ότι το Μνημόνιο αποτελεί πραξικόπημα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής, ότι αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτηθήκαμε από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας, κάτι το οποίο δεν έγινε και δε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και όταν οι Γερμανοί είχαν μπει στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του πολέμου, τον πρωθυπουργό τον αποκαλούν προδότη, τον αποδοκιμάζουν και του ζητούν να φύγει, διπλωμάτες καταγγέλλουν ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο» και αγανακτισμένοι πολίτες γεμίζουν καθημερινά τις πλατείες.

Στις 16 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του, μετά την κατάθεση των καινούργιων μέτρων λιτότητας προς συζήτηση στην Βουλή (“μεσοπρόθεσμο”) , τη σφοδρότατη αντίδραση της κοινωνίας, την απίστευτη μπλόφα περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας και τις διαδοχικές υποβαθμίσεις από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s και ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ανακοίνωσε ανασχηματισμός και ως πραγματικός ταχυδακτυλουργός ανάτρεψε στο παρά πέντε την ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ που είχε αρχίσει να εκδηλωθεί με παραιτήσεις βουλευτών και αμφισβήτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Εγκαλώ – Μηνύω τον Γ. Παπανδρέου και
Ζητώ την αμεσότατη ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία του ,
έτσι ώστε αφενός να μου προσφερθεί η έννομη προστασία που δικαιούμαι και αφετέρου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 120 του Συντάγματος
Ζητώ να τον υποχρεώσετε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από εμένα και τον Ελληνικό λαό με τρόπο που θα διευκρινίσω σύντομα και τέλος
Ζητώ να τον υποχρεώσετε να επιστρέψει έντοκα όλες τις αμοιβές που εισέπραξε ως πολιτικός από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι σήμερα και να δεσμεύσετε αμέσως όλη την περιουσία του
Ζητώ να μου καταβάλει όλα τα δικαστικά έξοδα, τα οποία μέχρι τώρα είναι 200 ευρώ (150 ευρώ παράβολο 50 γραφική ύλη και αντίγραφα)
Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις του (για 44 εύρω, υπό την επιφύλαξη για επιπλέον)
Επιφυλάσσομαι να προτείνω και άλλους μάρτυρες, να προσκομίσω και άλλα έγραφα, να υποβάλλω υπόμνημα, όποτε και αν χρειαστεί, και γενικά να κάνω χρήση όποιου άλλου δικαιώματός μου .

eglimatikotita.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.