Το Βελβεντό συνεχίζει τον αγώνα του ένα χρόνο μετά από την ψήφιση του Καλλικράτη

velvvv

Στις 27 Μαΐου 2011 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ψήφιση του Νόμου του «Καλλικράτη», του Νόμου της «Νέας αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Του Νόμου, που για το Βελβεντό, μέσα από αλλεπάλληλες παλινωδίες και παρασκηνιακές κινήσεις, επιφύλαξε τη χείριστη δυνατή αντιμετώπιση.

Στις 28 Απριλίου 2010 κατά την ανακοίνωση της νέας «αρχιτεκτονικής δομής της χώρας» στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό εσωτερικών, ο Δήμος Βελβεντού παρέμενε και στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, ως πέμπτος δήμος του Νομού Κοζάνης. Στις 27 Μαΐου 2010 με την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή το Βελβεντό καταργήθηκε.  

Σ’ αυτήν την κατάφορη αδικία η κοινωνία του Βελβεντού αντέδρασε δυναμικά. Αποφάσισε διά δημοψηφίσματος που διενήργησε στις 4 Ιουλίου την καθολική της αποχή από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου (όπου το τελικό ποσοστό αποχής άγγιξε το 98%), θέλοντας να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στην αναγνώριση ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που κάθε άλλο παρά ισχυρό και αποτελεσματικό είναι για τον πολίτη αφού δεν σέβεται θεμελιώδεις αρχές όπως η αρχή της επικουρικότητας, της εγγύτητας, της αποκέντρωσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Σήμερα ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να μη μπει ταφόπλακα σε έναν τόπο με πολύμορφες προοπτικές ανάπτυξης, με αυτοδιοικητική ιστορία πολλών ετών, με έναν πανίσχυρο κοινοτισμό και ένα πρότυπο συνεταιριστικό κίνημα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ να μην χαθούν συστατικά στοιχεία που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή του τόπου αυτού.

Η Κοινωνία του Βελβεντού εδώ και έναν χρόνο συνεχίζει αταλάντευτα:

–      Να παλεύει ενάντια σε μια απόφαση που αντίκειται στην βούληση και απόφαση των πολιτών

–      Να επιμένει στην ανατροπή μια άδικης για εμάς πολιτικής απόφασης

–      Να διεκδικεί την αυτοδιοίκησή της ως βασικού δημοκρατικού και ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ δικαιώματος.   

–      Να πιστεύει στην τελική δικαίωση με βάση το δίκαιο του αιτήματος και κυριότερα όπλα την ενότητα,  τη συνοχή, την αντοχή και την επιμονή της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους και υπεύθυνους  μια ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

26 – 29 Μαΐου 2011

Έ  ν  α  ς    χ  ρ  ό  ν  ο  ς ΑΓΩΝΑ ενάντια στην αναγκαστική συνένωση τον Καλλικράτη

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ενημερωτική επίσκεψη στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας / Ιωάννινα

Κεντρική Εκδήλωση – Ομιλία

Ομιλητές: Παπαδόπουλος Γιώργος – Σιόμος Κώστας

Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού / 21.00

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εξόρμηση εθελοντικής καθαριότητας

Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο / 08.30

Μουσική εκδήλωση με τους: Δημήτρη Τριανταφυλλίδη (τραγούδι – κιθάρα), Δημήτρη Ψαρρά (μπουζούκι), Θοδωρή Χριστόπουλο (πιάνο)

Δημαρχείο Βελβεντού / 21.00

Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Μαϊου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας και Αφίσας με θέμα τον Αγώνα της Κοινωνίας του Βελβεντού ενάντια στον «Καλλικράτη»

Κεντρική Πλατεία Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.