Εξιχνίαση 21 κλοπών – Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 18 ατόμων!



astinomia_3Σε συνέχεια του από 7-5-2011 Δελτίου Τύπου της Διεύθυνσής μας, σύμφωνα με το οποίο εξιχνιάστηκαν δεκαέξι (16) κλοπές  και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) Ελλήνων και δύο (2) αλλοδαπών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, από την συνεχιζόμενη προανάκριση διαπιστώθηκε η συμμετοχή στην συγκροτούμενη εγκληματική οργάνωση τεσσάρων (4) ακόμη Ελλήνων, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν είκοσι (20) κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τον ΑΗΣ Καρδιάς και από δύο ακατοίκητα κτίρια εντός της πόλεως της Κοζάνης καθώς και μία (1) κλοπή τροχοφόρου οχήματος.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία ενός εκ των ανωτέρω τεσσάρων δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα δίκυκλης μοτοσικλέτας, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή τον Φεβρουάριο του έτους 2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στις κλοπές που διαπράχθηκαν σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης.

Από τις συνεχιζόμενες νομότυπες έρευνες στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί Η/Υ, εξαρτήματα αυτών και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όλα τα προαναφερόμενα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, της περιοχής Κοζάνης, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ηλεκτρικές συσκευές και καλώδια χαλκού. Από τον ΑΗΣ Καρδιάς, τον οποίο έκλεψαν πάνω από δεκαπέντε (15) φορές, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού και λάμες.  Από δύο (2) ακατοίκητα κτίρια, εντός της πόλεως Κοζάνης, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού και (15) καλοριφέρ.

Τέλος, μία (1) εκ των ανωτέρω τεσσάρων δραστών, διαπιστώθηκε ότι, στις αρχές Μαρτίου του έτους 2011, στην Κοζάνη, προέβη στην πώληση ποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού.

Η προανάκριση συνεχίζεται για τη διαπίστωση και άλλων κλοπών.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.