Τον μαχαίρωσαν για μια κάμερα πριν δει το παιδί του



astinomia_3“Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης, σε συμπλοκή με ληστές, σε πάρκινγκ της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια. Ο άτυχος 44χρονος συμπολίτης μας επρόκειτο να μεταφέρει τη γυναίκα του σε μαιευτήριο”.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έφερε στο προσκήνιο ζητήματα ελλιπούς προστασίας των πολιτών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την ανικανότητα της Πολιτείας να επιβάλλει την τάξη.

Απροσπέλαστο το κέντρο

Σε “αποθήκη ψυχών” έχει μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας, με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο καθημερινά και τους αγανακτισμένους κατοίκους από τον Άγιο Νικόλαο, μέχρι τις οδούς Αχαρνών και Πατησίων να κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές “γκέτο”, στο οποίο είναι αδιανόητο να κυκλοφορήσεις μόνος βράδυ.

Κάθε κάτοικος στο κέντρο της – κατα τ’άλλα – πολιτισμένης Αθήνας έχει πλέον να διηγηθεί και από μία επώδυνη προσωπική ιστορία, ενώ στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης αποκαλύπτουν την “επιδημία αποκέντρωσης” από τις οδούς Ζήνωνος, Μενάνδρου, Σοφοκλέους. Στη ζώνη κινδύνου έχουν μπει πλέον και οδοί, όπως η Κολοκοτρώνη, η Πραξιτέλους, η Αριστοφάνους, η Σαρρή και η Αισχύλου.

Στην καρδιά του Ψυρή, οι κάτοικοι μένουν ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους και τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά σχεδόν από το μεσημέρι, μπροστά στην ανυπαρξία δημόσιας προστασίας.

Η ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Δημοτικών Αρχών έχουν αφήσει έκθετους τους πολίτες μπροστά σε φαινόμενα παραβατικότητας και υψηλής εγκληματικότητας, καθώς ακόμα και τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ που σαρώνουν καθημερινά τους αττικούς δρόμους για την πάταξη φαινομένων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι ληστείες, οι επιθέσεις και η πορνεία,  έχουν βρεθεί να ρισκάρουν ακόμα και τις ζωές τους.

Βάφτηκε με αίμα η 3η Σεπτεμβρίου

Για μία κάμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι 44χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβησαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα μελαμψοί, πιθανόν αλλοδαποί. Από την ασφάλεια γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η αλήθεια που σοκάρει

Στο διπλάσιο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εγκληματικότητας στην Ελλάδα από το 2004 όπως δείχνουν στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ με το μεγαλύτερο ποσοστό να παρατηρείται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ληστείες με μικροποσά και κινητά τηλέφωνα ενώ οι διαρρήξεις το δεύτερο εξάμηνο του 2010 σημείωσαν πτωτική πορεία στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Μολαταύτα οι διαρρήξεις στην περιφέρεια αυξήθηκαν γεγονός που δείχνει πως η εγκληματικότητα μετατοπίζεται από τις πόλεις στην επαρχία. Αυτή τη μετατόπιση σχετίζεται με τη βαριά εγκληµατικότητα, µε εσωτερική µετανάστευση συµµοριών στην περιφέρεια και κυρίως σε περιοχές κοντά στην Αττική, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ορµητήρια κακοποιών για επιθέσεις.

Ωστόσο, η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση αφού η διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, επιθέσεις και πορνεία εκτυλίσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ανησυχητικό είναι επίσης ότι αρκετές επιθέσεις συμβαίνουν σε τουρίστες ιδίως κοντά σε σταθµούς του Μετρό.

Ο τουρισμός της Αθήνας δέχεται πλήγμα από την αυξανόµενη εγκληµατικότητα, µε επίκεντρο τις περιοχές Οµόνοια – Πλατεία Κάνιγγος – Πλατεία Καραϊσκάκη – Πλατεία Κουµουνδούρου.

Αρκετά ξενοδοχεία με ιστορία έβαλαν λουκέτο λόγω της έλλειψης πελατών, ενώ άλλες µονάδες βλέπουν τις πληρότητές τους να βαίνουν συνεχώς µειούµενες. Στα θύµατα των δραστών συγκαταλέγονται πελάτες µεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών µονάδων της Πλατείας Συντάγµατος και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.