Εννιακόσιοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ για τις ανασκαφές στο Ν. Κοζάνης. Αγκάθι παραμένει η περίπτωση της Ελάτης



anaskafes09780Τα προβλήματα άρχισαν πριν ακόμη ξεκινήσουν οι ανασκαφές της καλοκαιρινής περιόδου στο Ν. Κοζάνης. Οι κάτοικοι της Ελάτης είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ανασκαφή στην περιοχή τους εάν η αρχαιολογική υπηρεσία δεν προσλάβει για ανασκαφές εποχιακούς εργάτες από το χωριό τους. Το γεγονός αιφνιδίασε την Αρχαιολογική υπηρεσία και την προϊσταμένη Γ. Καραμήτρου που μίλησε στο vetofm για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και για τις προσλήψεις που θα γίνουν στο Ν. Κοζάνης.

Η κ. Γ. Καραμήτρου ανέφερε ότι θα γίνουν 900 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων για το ανασκαφικό έργο στο Ν. Κοζάνης εκ των οποίων οι 245 έχουν πραγματοποιηθεί. Από τις 245 προσλήψεις οι 15 αφορούν το δήμο Σερβίων Βελβεντού και οι τρεις την περιοχή της Ελάτης. Στην προκήρυξη που έγινε μέσω ΑΣΕΠ ήταν προαπαιτούμενο η εξάμηνη προϋπηρεσία. Σημείωσε ότι θα γίνουν ακόμη 250 προσλήψεις για την ανασκαφή της Μαυροπηγής και 210 για την ανασκαφή του φράγματος στον Ιλαρίωνα.

Η κ. Καραμήτρου τόνισε ότι ”στο δεύτερο διαγωνισμό που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια και εντοπιότητα, αλλά για το δεύτερο ξεκαθάρισε ότι η εντοπιότητα δεν αφορά χωριό η δήμο αλλά ολόκληρο το νομό. Οι ανασκαφές φέτος ξεκινούν έγκαιρα αφού υπήρξε χρηματοδότηση από την ΔΕΗ τόσο για την Μαυροπηγή όσο και για τον Ιλαρίωνα και στην κορύφωση του έργου θα απασχολούνται συνολικά 900 εργαζόμενοι για διάστημα που θα ξεπεράσει τους έξι μήνες.

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα δουλειάς για την ανασκαφή στην Ελάτη στην θέση Λογκά αλλά δεν έγινε λόγω της βροχής”. Βέβαια την περιοχή την είχαν αποκλείσει οι κάτοικοι σε μια προσπάθεια να πιέσουν την αρχαιολογική υπηρεσία. Τέλος η Κ. Καραμήτρου δήλωσε ότι τα κριτήρια τίθενται από το υπ. πολιτισμού και ότι εάν κάποιοι θέλουν να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων, ας απευθυνθούν στο αρμόδιο υπουργείο.

Από την πλευρά του ο Β. Κωσταντόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανασκαφή εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια των προσλήψεω. Zήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να γίνει καινούργιος για να προληφθούν οι χωριανοί από την Ελάτη και χαρακτήρισε άδικο τον τρόπο της μοριοδότησης των διαγωνισμών για τις ανασκαφές. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται η προηγούμενη εμπειρία για να εργαστεί κάποιος στην ανασκαφή και ότι το παραπάνω μπήκε φωτογραφικά για να ευνοήσει κάποιους.

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.