Για να μην ξεχνιόμαστε… λεφτά υπάρχουν! Απολαυστικό βίντεο με τον πρώην καθηγητή του πρωθυπουργού0richardwolf9786987Ο αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γούλφ αναφέρεται στην οικονομία της Ελλάδας, μέσα από μια ξεκαρδιστική, πλην όμως αποστομωτική, διάλεξη.

Πρώην καθηγητής του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, στη Μασαχουσέτη, ο Richard Wolff ήρθε στην Ελλάδα το Μάη του 2010 για μια σειρά διαλέξεων πάνω στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης. Λίγους μήνες μετά, στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του καθηκόντων στην Αμερική, εξηγεί με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τη χώρα μας, που ακριβώς βρίσκονται τα λεφτά, τα οποία ως γνωστόν… υπάρχουν.

Χαρακτηριστικά, από την ομιλία του καθηγητή, προκύπτει ότι για την κάλυψη ολόκληρου το ελλείμματος των ΗΠΑ για το έτος 2010, το οποίο έφτανε στα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, θα αρκούσε μια φορολόγηση της τάξης του 10% μόνο στο μετοχικό χαρτοφυλάκιο του 1% των πλουσιότερων Αμερικανών. 

tvxs

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.