Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Δυτ. Μακεδονίας την Τετάρτη



0nosokomiakoi43Σε απεργία κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ της 16ης Μαρτίου από την οποία προκύπτει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν πανελλαδικά την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε συνομιλία μας ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας  Χρήστος Κατσίνας ανέφερε τα αιτήματα της κινητοποίησης που είναι:

¨     Τήρηση των ρυθμίσεων της κλαδικής μας συμφωνίας και του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ για το ιατρικό μισθολόγιο
¨     Όχι στις περικοπές και στις συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ
¨     Αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους
¨     Δωρεάν δημόσια καθολική περίθαλψη ποιότητας ως κοινωνικό δικαίωμα
¨     Ανατροπή Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ και της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής

Σχετικά με την μικρή συμμετοχή που παρατηρήθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου στην περιοχή, ο κ. Κατσίνας μας είπε ότι επειδή υπάρχει μεγάλη  έλλειψη  γιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής σχεδόν οι μισοί γιατροί ορίζονται προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα η συμμετοχή στην απεργία να φαίνεται μικρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πανελλαδική απεργία στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν και άλλοι ιατρικοί φορείς (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, Ιατρικοί Σύλλογοι) στα πλαίσια του Παν-ιατρικού Μετώπου ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτριος Λαμπρόπουλος μας επισήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη σχετικά!

Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.