Πρώην Δήμος Ελλησπόντου: Πάνω από 10.000.000 ευρώ τα χρέη!



dImarxeio_ellhspontouMπορεί να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία της οικονομικής απογραφής στο νέο, «Καλλικρατικό» Δήμο Κοζάνης, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν ίσως αύριο, Πέμπτη, στην Οικονομική Επιτροπή, όμως τα πρώτα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά! Δεν είναι, λοιπόν, μόνο τα… 582.000 ευρώ που «κληροδότησε» ο πρώην Δήμος Ελλησπόντου στο νέο Δήμο Κοζάνης για χρέη προς τη ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς το συνολικό χρέος που «αφήνει» στο νέο Δήμο ο Ελλήσποντος ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!!!!

Ερωτηθείσα από τον «Πρωινό Λόγο», έξω από την αίθουσα του Κοβεντάρειου,  η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου που επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία της απογραφής του νέου Δήμου Κοζάνης, δεν ανέφερε συγκεκριμένο ποσό, αλλά ξεκάθαρα σημείωσε πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι κοντά στην αλήθεια!

Μάλιστα, για το ίδιο θέμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου μίλησε στους δημοσιογράφους για….14.000.000 ευρώ!!! Προσθέτοντας πως υπάρχουν και 35.000.000 ευρώ χρέη του Δήμου Κοζάνης, χωρίς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις! Τα αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα σε μερικές εβδομάδες, όπως μας είπε αργότερα και ο ίδιος ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος επιβεβαίωσε πως μιλάμε για χρέη άνω των 10.000.000 στον πρώην Δήμο Ελλησπόντου! Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία και για τους Δήμους Ελίμειας και Αιανής, ενώ όλα δείχνουν πως πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα στον πρώην Δήμο Υψηλάντη.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.