Τα hi-tech εργαστήρια ναρκωτικών της Ελλάδας



944F7B12801113396BE2B95A68C28941Στην Αθήνα μετέφεραν τα φορτία του θανάτου οι έμποροι ναρκωτικών. Μέσα σε τέσσερις μήνες οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν 35 χώρους όπου νοθεύονταν κοκαΐνη και ηρωίνη για να πλασαριστούν στη συνέχεια στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και των κοσμικών σαλονιών.

Σύμφωνα με τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, οι Αλβανοί μεγαλέμποροι τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα στον σχεδιασμό της εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα μας.

Πιο παλιά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, νόθευαν την κόκα και την ηρωίνη σε εργαστήρια στο Φίερι και στην Αυλώνα και στη συνέχεια προσπαθούσαν να βάλουν στην ελληνική επικράτεια μεγάλα φορτία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντοπίζονται από τις διωκτικές αρχές.

«Οι Αλβανοί μαφιόζοι και έμποροι ναρκωτικών μέχρι από μια πενταετία περνούσαν τα σύνορα μεταφέροντας μεγάλα φορτία ναρκωτικών -κυρίως κοκαΐνη και ηρωίνη που ήδη είχαν νοθεύσει. Για εμάς ήταν εύκολη δουλειά να εντοπίσουμε αυτές τις ποσότητες, καθώς ήταν μεγάλες και κρύβονταν δύσκολα. Παράλληλα, γνωρίζαμε τα περάσματα που χρησιμοποιούσαν οι μαφιόζοι», λέει χαρακτηριστικά στην Espresso αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με μεγάλη εμπειρία στην πάταξη της εμπορίας ναρκωτικών.

«Έτσι, αποφάσισαν να τα εισάγουν σε μικρότερες ποσότητες, για να περνούν πιο εύκολα τα σύνορα, και να τα νοθεύουν στην Αθήνα», συμπληρώνει. Βέβαια, οι Αλβανοί μαφιόζοι είχαν υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η Δίωξη Ναρκωτικών επανασχέδιασε αμέσως τον επιχειρησιακό προσανατολισμό της. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπηρεσία εξαπέλυσε ανελέητο κυνηγητό στους «επιστήμονες» που είχαν στήσει hi-tech εργαστήρια νόθευσης σκληρών ναρκωτικών.

Η κίνησα «ματ» της Δίωξης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν οι πληροφορίες που άντλησε για τους εκπαιδευτές των Αλβανών «επιστημόνων» τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών. Τούρκοι ειδικοί που εργάζονταν για λογαριασμό της τοπικής μαφίας του οπίου είχαν εκπαιδεύσει να στήσουν ένα εργαστήριο και πώς να νοθεύουν την ηρωίνη. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και για τη νοθεία της κοκαΐνης. Πλέον η Δίωξη είχα στα χέρια της την άκρη του νήματος. Αρχικά εντόπισαν ένα μικρό εργαστήριο στην περιοχή του Βύρωνα, το οποίο είχαν στήσει δύο Αλβανοί σε δώμα πολυκατοικίας. Από εκεί και μετά οι μεθοδικές έρευνες έφεραν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο και το πλέον οργανωμένο εργαστήριο ανακάλυψε η Δίωξη έπειτα από πολυήμερες έρευνες στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου πριν από δύο μήνες.

Αυτό το εργαστήριο το είχαν στήσει δύο αδέρφια παίρνοντας εντολές από τον μεγαλύτερο αδερφό τους, ο οποίος εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης.

Στο εσωτερικό του εργαστηρίου είχαν τοποθετήσει υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης της περιοχής και μάλιστα σε ακτίνα που κάλυπτε τα πέντε χιλιόμετρα περιμετρικά του χώρου ώστε να ελέγχουν κάθε κίνηση. Βέβαια, δεν απέφυγαν τη σύλληψη…

newsbeast

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.