Βόμβες Κούγια για στημένα παιχνίδια – Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!



paragka_kougias_maketo_mesaΤα κείμενα των δύο CD έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε σε απόπειρες δωροδοκίας των διαιτητών στα παιχνίδια Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός και Άρης-Παναθηναϊκός, εμπλέκοντας στην υπόθεση τους Αχιλλέα Μπέο, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διαιτητή Δαλούκα.

Στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο του πρώτου CD φέρεται να μιλά ο Αχιλλέας Μπέος και στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:

«Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν κι ότι είχαν συμφωνήσει αυτά. Όχι, του είπα ότι αυτά τα πράγματα κακώς τα έκανε πίσω από την πλάτη μου και ‘Έχεις βγει εκτεθειμένος’. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν στην Ιταλία με την ομάδα μου. Με παίρνει τηλέφωνο πριν το περιστατικό. Άκουσέ με να δεις πώς έχει. Του λέω ‘Είμαι στην Ιταλία. Έχω δυο-τρεις ανθρώπους εδώ, μήπως βρούμε άκρη’. Τον παίρνω τηλέφωνο την Παρασκευή και του λέω ‘Δεν υπάρχει τίποτα’. Είναι ένας νέος διαιτητής, ο οποίος θέλει να κάνει καριέρα, δεν πλησιάζεται. Αυτό μου είπαν οι άνθρωποι οι δικοί μου. Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω δεν υπάρχει τίποτα από εδώ. Άρα ψάξου. Του λέω ‘Βαγγέλη, οι άνθρωποι που έστειλα μου είπαν αυτό κι αυτό. Ξέχασέ το, ψάξου μόνος σου’. Μετά το ματς που έπαιζε με τους Ισραηλινούς με παίρνει τρελαμένος και μου λέει ‘Έχω τρελαθεί’ κι αυτά. ‘Και φταις κι εσύ’. Του λέω ‘Εγώ; Πού φταίω εγώ;’. Του λέω ‘Βαγγέλη, από πού κι ως πού έχω εγώ κάποια συμμετοχή. Με πήρες να με ενημερώσεις; Εγώ στην Ιταλία σε πήρα. Του λέω ‘Σκέφτεσαι να μην σε έπαιρνα; Θα νόμιζες ότι πάμε να τα κάνουμε πλακάκια’. Και τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω ‘Θέλω να σε δω. Τι μ… κια έχεις κάνει; Τον Δαλούκα’. Πάω στο Βόλο, Τον φωνάζω. Του λέω ‘μ… πανο. μαζί τελειώσαμε’. Δεν πήρε τα λεφτά. Θα υπήρχε λόγος τιμής. Και το ένα και το άλλο. Ό,τι μου είπε ο Βαγγέλης, μου είπε κι αυτός. Και το λέω ‘Τελειώσαμε μαζί, δεν θέλω ούτε καλημέρα. Σε έσωσα’».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας πήρε το λόγο και είπε: «Η δεύτερη κασέτα είναι χειρότερη και αποκαλύπτει με τι ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούστε τι λέει ο πιο πετυχημένος παράγοντας και εγώ ο αποτυχημένος δεν μπορώ να ανεβάσω την Παναχαϊκή. Ακούστε πώς έγινε πετυχημένος και αυτοί που συνεργάζονται μαζί του».

Και στη δεύτερη απομαγνητοφώνηση φέρεται να μιλά και πάλι ο Αχιλλέας Μπέος. Το κείμενο:

«Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη. Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει ότι μου πεις. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ… Και δεν θέλω να είμαι εγώ στην μέση. Να μην εκτεθώ. Μου λέει προχώρα. Μου λέει για τα… Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά. Μπροστά στην γυναίκα του του λέω φεύγεις για την Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Και πάει πάνω. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ… του Δαλούκα. Ότι είσαι μουν…ο! Άρα λοιπόν είσαι διπρόσωπος. Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεχε, θα βγεις να βοηθήσεις; Μην με εκθέσεις, γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω. Τον ρώτησα αν θέλεις να παίξεις. Του είπα πρόσεχε θα έρθει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μην μου λες μετά να μπω ή να μην μπω μπροστά».

 

 

 

 

Μετά και το δεύτερο κείμενο ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του γιου μου. Είμαι πρόεδρος της ιστορικότερης ομάδας της περιφέρειας, της Παναχαϊκής και η οποία εξαιτίας της ψυχρής λογικής μιας εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει παρότι είναι το υγιέστερο ποδοσφαιρικό δημιούργημα στα πλαίσια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, βολοδέρνει σε αυτό το βόθρο της τρίτης εθνικής, μόνο και μόνο γιατί προωθούνται ομάδες στη δεύτερη εθνική που θα βοηθήσουν το στοίχημα και μόνο και μόνο για να μην εισέλθω εγώ στο ΔΣ της Β’ Εθνικής και μετά της Σούπερ Λίγκας.

Το κείμενο που θα σας διαβάσω είναι πιστή απομαγνητοφώνηση δύο CD που ήρθαν στο γραφείο μου σε φάκελο πριν δύο εβδομάδες και σήμερα τα παρέδωσα στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, κα. Ράικου, που με ταχύτητα ανταποκρίθηκε κι έδωσε κατάθεση δύο ωρών.

Δυόμισι χρόνια μιλάω και δεν με ακούει κανείς. Μιλάμε για ένα τρομερό κύκλωμα, που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν στη δεύτερη και την πρώτη Εθνική. Μέχρι τώρα έκανα καταγγελίες για την Ηλιούπολη, γιατί ορίζονταν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν με προκλητικό τρόπο. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή να μην μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Πέντε λεπτά πριν τη συνέντευξη Τύπου ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος να διευθύνει αγώνα μας Αθηναίος διαιτητής (Καλογερόπουλος). Ήταν ένα μήνυμα. Πρέπει να γίνει κάτι, εκτός αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κυβέρνηση στη χώρα.

Ο Αχιλλέας Μπέος και οι άγνωστοι συνεργοί του μπορούν να ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν, ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα. Προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας στο διαιτητή Δαλούκα. Ότι πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει το διαιτητή. Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά εδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει. Μετά το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός ο κ. Μπέος συνάντησε τον κ. Δαλούκα, διηγείται τι του είπε με εκφράσεις χυδαίες και το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε, πώς ο Μπέος είπε στο Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, ότι θέλει από αυτόν πριν τον βάλει να σφυρίξει ότι θα υποσχεθεί να παίξει 52-48 υπέρ του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο αυτού του αγώνα στο κινητό του κ. Δαλούκα.

Πριν από αυτό, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα απείλησε ευθέως τον ίδιο πως αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα έρθουν Ρώσοι και Βούλγαροι. Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει.

Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει.

Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στο Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, ήρθαν και τις παρέλαβαν στο γραφείο μου τρεις συνεργάτες, επικοινώνησα και μίλησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Έδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος. Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε γιατί δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κύριο Πιλάβιο. Κι εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Είχα αποφασίσει να κάνω σήμερα αυτή τη συνέντευξη και σήμερα την κάνω. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να το κάνει αυτό ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην το κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία της Σούπερ Λίγκας. Δεν την αφήνουν να πετάξει, αλλά θα πετάξει.

Κάνω μια έκκληση. Δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια στιγμή. Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της κυβέρνησης που είναι Αχαιός, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο μεγάλο λαϊκό κίνημα. Βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996. Οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε προστασία. Επιτυχημένος πια στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός, αυτός που δεν έχει δουλειά, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του κι εξασφαλίζει την ατιμωρησία. Πουλάνε προστασία σε αυτόν που τους χρησιμοποιεί, τον παγιδεύουν και τον εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει κατά την άποψή μου και ο κύριος Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το πάθει και ο κύριος Πιλάβιος. Σε πέντε λεπτά από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές που θέλει ο Μπέος ή η παρέα του. Εγώ κατέθεσα κι έδωσα τις κασέτες. Ο ρόλος μου τελείωσε και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για το θέμα. Σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα. Οι μόνοι που δεν κατάλαβαν ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να καταλάβουν.

Σήμερα μετά από καιρό εμφανίστηκε ο κ. Δαλούκας. Είχε κάνει αίτημα στην ασφάλεια να τον προστατεύσουν. Σήμερα καταλαβαίνετε τι ήθελε να πει ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν δέχτηκα απειλές. Μέχρι τα ξημερώματα σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να μη δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Η δικαιοσύνη θα αξιοποιήσει τα στοιχεία. Γίνεται ανάκριση, είναι μυστική κι ελπίζω να αξιοποιηθεί.

Η κασέτα δεν ακούγεται, αλλά το έγγραφο είναι έγγραφο και στα δικαστήρια κατατίθεται έτσι. Αν με μηνύσει ο κ. Μπέος, έχω το δικαίωμα να προσφέρω την κασέτα στο δικαστήριο για να ακουστεί. Θα ανατριχιάσετε με αυτά που λέει ο κύριος Μπέος. Το έγγραφο που σας μοιράζω λαμβάνεται υπόψη συνδυαστικά με άλλα στοιχεία στα δικαστήρια».

Tην Πέμπτη απαντά ο Μπέος

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Μπέος, με δηλώσεις του στο «NovaΣΠΟΡ FM», τόνισε ότι τα CD αποτελούν προϊόν μοντάζ και ανέφερε ότι την Πέμπτη, στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει, θα λάμψει όλη η αλήθεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, στις 14:00, στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, (Συγγρού 115, Αθήνα), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τους κ.κ. Κούγια και Πατέρα καθώς και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής».

Ο Αχιλλέας Μπέος είπε: «Θα δώσω συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη αντί της Παρασκευής για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θα τα μάθετε όλα αύριο. Πόσα χρόνια είχε να βγει στο προσκήνιο ο κ. Κούγιας; Του δόθηκε τώρα η ευκαιρία…

Λέτε αν είμαι εγώ στην κασέτα. Είμαι σίγουρος ότι την έχετε ακούσει στο youtube. Αν και δεν είμαι καλός χρήστης του ίντερνετ, το άκουσα κι εγώ. Ξαφνικά βγήκα από το Δαφνί και μιλάω μόνος μου σε ένα τοίχο;

Όχι μόνο μονταρισμένο είναι, αφήστε τα, θα τα πούμε όλα αύριο. Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας! Τα υπόλοιπα αύριο».

Εξέδωσε ανακοίνωση ο Δαλούκας

Με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο Γιώργος Δαλούκας, διαψεύδει ότι συνάντησε προσωπικά ή συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για οποιοδήποτε θέμα.

Η ανακοίνωση:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου και την αναφορά σε ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης, ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Θέλω να παρακαλέσω τα Μ.Μ.Ε να μην αναμειγνύουν το όνομά μου σε οποιεσδήποτε ιστορίες παρόμοιας μορφής με αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς σε όλα μου τα χρόνια υπήρξα έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις μου, οικογενειακές, επαγγελματικές και αγωνιστικές».

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά δεν αναμένεται να κάνει επίσημη τοποθέτηση και τονίζει ότι ουδέποτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον διαιτητή, Γιώργο Δαλούκα. Τέλος τους ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια δε θέλησε να σχολιάσει ο Νικόλας Πατέρας.

zougla

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.