Ένα βίντεο που τρομάζεις να δεις…



carbikeΜια ειρηνική πορεία 130 ποδηλατών την Παρασκευή στο Πόρτο Αλέγκρε, στη Βραζιλία, κατέληξε σε εφιάλτη, όταν για άγνωστους λόγους ένας οδηγός επιτάχυνε, χτυπώντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Η κάμερα κατέγραψε σκηνές που σοκάρουν, με ένα μαύρο Golf να περνάει μέσα από το μπλοκ των διαδηλωτών, χτυπώντας 20 από αυτούς και στέλνοντας 9 στο νοσοκομείο.

Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και οι εννέα τραυματίες, έχουν βγει από το νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Δύο βίντεο από το περιστατικό, δείχνουν τους ποδηλάτες να διαδηλώνουν με ηρεμία. Ξαφνικά ένα μάυρο αυτοκίνητο, που ακολουθούσε για αρκετά λεπτά την πορεία γκαζώνει και τους χτυπά.

Ακολουθούν σκηνές πανικού. Τραυματισμένοι ποδηλάτες κείτονται στο έδαφος. Όσοι δεν χτυπήθηκαν προσπαθούν να τους βοηθήσουν και άλλοι στρέφονται βρίζοντας προς το αυτοκίνητο που απομακρύνεται.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν το αυτοκίνητο, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ένας 47χρονος ονόματι Ricardo Jose Neis, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δικηγόρος που δήλωσε ότι τον εκπροσωπεί, επικοινώνησε με την αστυνομία και τους είπε ότι ο πελάτης του επρόκειτο να παραδοθεί τη Δευτέρα, ωστόσο παραμένει άφαντος.

Οργισμένοι πολίτες, αφού είδαν τα βίντεο ζήτησαν να προσαχθεί και να κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας, ενώ τα σχόλια χρηστών του διαδικτύο για τον δράστη δεν μπορούν να μεταφερθούν. Ένας ποδηλάτης, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε ότι λίγα λεπτά πριν το περιστατικό μίλησε στον οδηγό, ζητώντας του να έχει υπομονή, λόγω της πορείας.

Εκείνος απάντησε, “Ναι, αλλά εγώ βιάζομαι” και πάτησε το γκάζι…

Μπλόγκερς στη Βραζιλία ζητούν με πύρινα άρθρα την παραδειγματική τιμωρία του, ωστόσο ο αρχηγός της αστυνομίας στο Πόρτο Αλέγκρε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο οδηγός είχε την πρόθεση να χτυπήσει τους ποδηλάτες. Κάποιος να του στείλει το βίντεο.

news247

 


Driver tries to kill cyclists in Critical Mass
Ανέβηκε από amaliak. – Νέα video από όλο τον κόσμο.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.