Οι μίζες και ο συνεργάτης του Άκη – 1 εκατ. ευρώ προμήθεια έδωσε Έλληνας εφοπλιστής!



tsoxatzopoylosΣτον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο έφτασε η έρευνα στη Γερμανία σχετικά με τις μίζες για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News”,  η δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου, τον κατονομάζει ως αποδέκτη προμήθειας ενός εκατομμυρίου ευρώ και αναφέρει ότι ήταν μέλος της “Ομάδας Α”, η οποία συγκροτήθηκε από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal, με στόχο την προώθηση συμφωνιών με κάθε τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, το περιοδικό “Der Spiegel” σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι στην ομάδα συμμετείχε ο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν(εκείνη την περίοδο νούμερο δύο της HDW, κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων), ο μεσάζοντας όπλων φον Πούκλερ, ο “Άγκο”, παιδικός φίλος του, και ένας Έλληνας αρχιτέκτονας που, κατά τον Χάουν, τους σύστησε ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

Όπως αναφέρει, η “Real News”, ο αρχιτέκτονας για τον οποίον έγραφε το “Der Spiegel”, είναι ο Γιάννης Μπέλτσιος και το όνομά του περιλαμβάνεται στην κατάθεση του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού. Ο κ. Ματαντός σε κατάθεσή του προς τις γερμανικές αρχές αποκάλυψε ότι ο ίδιος έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ στον Γιάννη Μπέλτσιο.

Ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται ως διαχειριστής της Marine Industrial Enterprises, ωστόσο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε ως εκπρόσωπος της Ferrostaal.

Σύμφωνα με τη λίστα των “προμηθειών” που δημοσίευσε το Spiegel, τον Μάρτιο του 2000 δόθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ σε αποδέκτη με τα αρχικά Y.B., που βάσει των γερμανικών πηγών, σημαίνει Yiannis Beltsios.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος, μιλώντας στη “Real News” αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό.

“Από εσάς το ακούω για πρώτη φορά και επειδή είναι πολύ σοβαρό σας παρακαλώ να με αφήσετε να δω πώς θα το αντιμετωπίσω. Εννοείται πως θα κινηθώ νομικά, εφόσον προηγουμένως ενημερωθώ για το τι ακριβώς υπάρχει” δήλωσε στην εφημερίδα.

Πάντως, παρά τη δήλωση άγνοιας του κ. Μπέλτσιου, η εφημερίδα δημοσιεύει δύο έγγραφα από την εισαγγελία του Μονάχου, που αποδεικνύουν ότι για μακρύ χρονικό διάστημα, που ξεκίνησε πριν κλείσει η συμφωνία για τα υποβρύχια, ο στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, βρισκόταν σε επαφές με στελέχη της HDW και της Ferrostaal.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.