Εξιχνίαση 61 κλοπών σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα



astinomia_1Από τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 18,22,21,23 και 25 ετών και ενός ακόμα ημεδαπού, αγνώστων στοιχείων, κατηγορούμενων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη , κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, ενεργώντας σαν δομημένη εγκληματική ομάδα από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα διέπρατταν κλοπές από οικίες από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα, επιβαίνοντες σε οχήματα τα οποία έφεραν κλεμμένες πινακίδες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει εξήντα μία (61) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας και συγκεκριμένα :
• Είκοσι πέντε (25) στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και
• Τριάντα έξι (36) στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο ποσό των 277.570 ευρώ περίπου, ενώ το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 30.040 ευρώ.
Προανάκριση-έρευνα διενεργήθηκε από τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.



Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.