Στη φυλακή ο “Mr ASPIS”



1psomiadisΠροσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης που απολογήθηκε σήμερα για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μετά το πέρας της περιπετειώδους απολογίας, που ξεκίνησε χθες και συνεχίστηκε σήμερα, ανακριτής και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο της φυλακής στον άλλοτε ισχυρό άντρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Η κατάρρευση του ομίλου, δημιούργησε τεράστιες οικονομικές απώλειες σε επενδυτές και ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν εμπιστευτεί τις οικονομίες ή το μέλλον τους , στις εταιρίες του κ.Ψωμιάδη.

Οργή και επεισόδια
Η απολογία του Ψωμιάδη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, αλλά δεν συνεχίστηκε καθώς δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για την υπόθεση προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Μάλιστα τα άκουσε μέχρι και ο ανακριτής, τον οποίο οι συγκεντρωμένοι νόμιζαν για μάρτυρα του Ψωμιάδη.

Σήμερα το μεσημέρι ο επιχειρηματίας, που είναι κρατούμενος από την Τρίτη το βράδυ οπότε και συνελήφθη στο σπίτι του, μεταφέρθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό έγινε για να μην εκπνεύσει η προθεσμία των 5 ημερών, που παρέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα, ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τα δανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις. Τα δύο μέλη της οικογενείας του επιχειρηματία, στα οποία επίσης έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα, διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρίας.

news247.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.