«Vamos Arianara, Vamos campeon»



30074Αυτός ο Άρης είναι ο πραγματικός Θεός του Πολέμου. Ο «στρατηγός» Έκτορ Ραούλ Κούπερ έστησε μαεστρικά τους «κιτρινόμαυρους» στο «Βιθέντε Καλντερόν» και οι πολεμιστές του, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, δεν φοβήθηκαν την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας με 3-2 στην σπουδαιότερη ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία της ομάδας. Κόκε (2) και Λαζαρίδης οι σκόρερ του Άρη, που πέτυχε την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό γήπεδο! Στους 7 βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, που πλέον πάνε για πάρτι πρόκρισης κόντρα στην Ρόζενμποργκ.  

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε τον Αρη με ενισχυμένο κέντρο, αλλά και τους Χαβίτο, Κόκε και Τσέζαρεκ στην επίθεση, προκειμένου να χτυπήσει την προβληματική άμυνα της Ατλέτικο και ευτύχησε μόλις στο 2ο λεπτό να παγώσει την ήδη παγωμένη Μαδρίτη. Μετά από λάθος του Ντε Χεα, ο Μενδρινός έκανε το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και ο Κόκε στην επαναφορά έγραψε το 1-0. Η χαρά για τους κίτρινους όμως δεν κράτησε για πολύ. Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν αμέσως και στο 12ο λεπτό και στο 16′ Φορλάν και Κουν αντίστοιχα εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα του Άρη και διαμόρφωσαν το 2-1. Η ομάδα του Κούπερ προσπαθούσε να συνέλθει από τα δύο γρήγορα γκολ και έβγαλε το ημίχρονο πίσω στο σκορ.

Ολική ανατροπή!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι για την Ατλέτικο στο 46ο λεπτό, αλλά στην συνέχεια ο Άρης ήταν ο πραγματικός Θεός του Πολέμου! Στο 51ο λεπτό ο Λαζαρίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι και ο Κόκε με το δεύτερο του γκολ έγραψε το 2-2. Το θαύμα όμως είχε και συνέχεια. Η Ατλέτικο δεν μπορούσε να πετύχει γκολ, ο Σηφάκης στο 62ο λεπτό είπε όχι στον Φορλάν και οι «κιτρινόμαυροι»με σωστή αμυντική αλληλοκάλυψη, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα. Το θαύμα ήρθε στο 81ο γκολ! Από το κόρνερ του Καζναφέρη και… αναμπουμπούλα στην άμυνα ο Ντε Γκέα έδιωξε πάνω στον Λαζαρίδη, που έκανε το σουτ και μετά από κόντρες η μπάλα πήγε στα δίχτυα! 3-2 για τον Άρη με τους οπαδούς του να ξεσπούν, με το «Βιθέντε Καλντερόν» να μοιάζει «Βικελίδης»!

Τα τελευταία 14 λεπτά (5 λεπτά καθυστερήσεις) ήταν ηρωικά. Οι Τόχα, Λαζαρίδης και Φατί κρατούσαν σαν «σκυλιά»  ψηλά την αμυντική γραμμή των «κιτρίνων», την στιγμή που οι Χαβίτο και Ρουίς κρατούσαν την μπάλα στην επίθεση και πίεζαν σε αντεπιθέσεις. Οι Μαδριλένοι ήταν απογοητευμένοι και όσο περνούσε ο χρόνος, προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να νικήσουν τον Σηφάκη, ο οποίος όμως ήταν «κέρβερος» κάτω από τα γκολποστ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Άρη νικητή με 3-2 στην σπουδαιότερη βραδιά τους στην Ευρώπη και πλέον ο δρόμος για την πρόκριση στους «32» του Εuropa League ανοίγει διαπλατα.

theplayer.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.