Ασύρματη Πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Πλατεία Λασσάνη



0wifiΜε την παραχώρηση 4 ασύρματων σημείων πρόσβασης από την ΕΕΛ/ΛΑΚ (μη κερδοσκοπική εταιρεία ελεύθερου λογισμικού/λογισμικού ανοικτού κώδικα) και τη διάθεση από το Δήμο Κοζάνης μιας DSL γραμμής (24Mb-Down/1Mb-Up), αναλάβαμε την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη του ασύρματου δικτύου. Το συνολικό οικονομικό κόστος της δράσης είναι μόνο το πάγιο της ευρυζωνικής γραμμής DSL. Στη δοκιμαστική λειτουργία διαπιστώσαμε ότι οι χρήστες απολαμβάνουν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση και ευχόμαστε να είναι κατά κόρον φοιτητές της πόλης μας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το όνομα του ασύρματου δικτύου θα το δείτε στις συσκευές σας ως “free-lassani” και η πρόσβαση είναι ανοικτή, με μόνο περιορισμό τη μειωμένη ταχύτητα ανά χρήστη στα 400Kbit-Down/80Kbit-Up για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας.
Ο πιλοτικός χαρακτήρας της πρωτοβουλίας αυτής απαίτησε και τη συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο οποίες μας παραχώρησαν χώρο για το σημείο πρόσβασης και ρεύμα για τη λειτουργία του στην επαγγελματική τους στέγη. Τις θερμές μας ευχαριστίες λοιπόν στις παρακάτω επιχειρήσεις :
1) Αναψυκτήριο πλατείας Λασσάνη
2) Αστικά ΚΤΕΛ Κοζάνης Α.Ε.
3) Φροντιστήριο ξένων γλωσσών “Κική Κων/νιά”
4) Κρεοπωλείο “Γκάτζιαρης”
Την Τετάρτη, 01/12/2010 – Ώρα: 18.30, θα γιορτάσουμε την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας αυτής στο αναψυκτήριο της πλατείας Λασσάνη, όπου και θα αναπτύξουμε λεπτομερώς τις ιδιαιτερότητες μιας τέτοιας κίνησης.

ellak.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.