«Τάιζαν»… ανυπάκουα ορφανά με ψυχοφάρμακα!



0_6926B136C49F293DFE2B240DE41788Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ρωσίας από την αποκάλυψη ότι διευθύντρια ορφανοτροφείου στο Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλιγκραντ) φέρεται να έστελνε τα ανυπάκουα παιδιά σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για τιμωρία, καθώς και ότι τους χορηγούσαν ψυχοφάρμακα. Η διευθύντρια του ορφανοτροφείου ζητούσε από την ψυχιατρική κλινική να χορηγηθούν ψυχότροπα φάρμακα στα παιδιά για “εκπαιδευτικούς λόγους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας. Τα ορφανά εισάγονταν στο ψυχιατρείο χωρίς ιατρική γνωμάτευση. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περίπου 20 τέτοια κρούσματα μεταξύ 2008 και 2009. Ένα από τα παιδιά υποχρεώθηκε μάλιστα να πάρει ένα φάρμακο, μολονότι αντενδείκνυτο στην περίπτωσή του. Παρουσίασε έτσι σπασμούς, παραισθήσεις και παραλήρημα.

Οι συνθήκες ζωής στα ορφανοτροφεία και τα ιδρύματα, που φιλοξενούν παιδιά τα οποία εγκαταλείφθηκαν ή απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, είναι πολύ δύσκολες στη Ρωσία και συχνά αποκαλύπτονται σκάνδαλα κακομεταχείρισης. Στις αρχές Οκτωβρίου, πέντε νεαρές κοπέλες που ζούσαν στην εστία ενός μοναστηριού του Βλαντιμίρ, κοντά στη Μόσχα, προσέφυγαν στην αστυνομία, κατηγορώντας τις δασκάλες τους για βιαιότητες, αλλά η Εισαγγελία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα.

πρώτο θέμα


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.