Διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη



334_132_Olmedilla_1_310108-SURAVIA_S_A__27_2Oριστικά υπέρ του διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης έκλεισε η υπόθεση των φωτοβολταϊκών της Kοζάνης. Tο θέμα που ταλάνισε για πολλούς μήνες κυβέρνηση και διοίκηση της ΔEH, έκλεισε οριστικά και το φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200-300 MW και μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ θα προχωρήσει με τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή. Tη σχετική απόφαση έλαβε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔEH, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Aρθούρου Zερβού.
Οι συζητήσεις με μεγάλη αμερικανική εταιρεία του κλάδου έλαβαν τέλος, αφού προηγουμένως η διοίκηση της ΔEH και η πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος διερεύνησαν τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης και διαπίστωσαν ότι θα προέκυπταν πολλαπλής φύσεως προβλήματα. Σχετικό ερώτημα τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες απο την υπουργό ΠEKA κ. Tίνα Mπιρμπίλη και στην Eπιτροπή Aνταγωνισμού της E.E., η οποία φέρεται να απάντησε αρνητικά δεδομένης της συμμετοχής του Δημοσίου σε ποσοστό 51% στην επιχείρηση.
H επένδυση προβλέπει την αξιοποίηση των εκτάσεων του λιγνιτικού κέντρου Kοζάνης με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 200 MW-300 MW και την παράλληλη κατασκευή μονάδας παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1-1,5 δισ. ευρώ

deitzis.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.