Moto GP: Yamaha: Η φετινή τριπλή επιτυχία



1motogp_image.ashxΗ Yamaha έγραψε φέτος ιστορία στη μεγάλη κατηγορία και αυτό οφείλεται στις δυο ομάδες που πλαισιώνουν την Ιαπωνική φίρμα και αυτό έγινε χάρη στους τέσσερις κορυφαίους αναβατές που οδήγησαν για λογαριασμό αυτών των δυο ομάδων.
Το αποτέλεσμα είναι να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών με τον Jorge Lorenzo το πρωτάθλημα ομάδων αλλά και το πρωτάθλημα κατασκευαστών οπού στο τελευταίο βοηθήσαν και οι δυο αναβατές της εργοστασιακής ομάδας Fiat Yamaha. Είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα το οποίο συνέβη μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του motogp.
Το ένδοξο έπος της όμως ξεκίνησε μόλις εφτά χρονιά πριν όταν η Yamaha προσέλαβε τον Valentino Rossi ως πρώτο αναβατή και χρονιά με τα χρονιά ανέβασε ψηλά τον πήχη της ομάδας προσφέροντας της την κορυφαία τεχνογνωσία έτσι ώστε να δημιουργηθεί από το μηδέν μια ανταγωνιστική ομάδα με μια ταχύτατη και αξιόπιστη μοτοσικλέτα όπου θα φέρει νίκες και πρωταθλήματα αναβατών και κατασκευαστών. Φέτος όμως το πρωταθλημα μπορεί να μην πήγε στον Doctor αλλά πήγε όμως στον ομόσταυλό του τον Lorenzo o οποίος ευρισκόμενος στην εργοστασιακή ομάδα από το 2007 βελτιωνόταν συνεχώς και εξελίχθηκε ως ένας ώριμος αναβατής κερδίζοντας φέτος τον παγκόσμιο τίτλο.
Όσο για την ιδιωτική ομάδα της Yamaha έχουμε να πούμε φέτος τα καλυτέρα λόγια και αυτό γιατί οφείλεται στο φετινό απόκτημα της Monster Yamaha Tech3 τον Τεξανό αναβατή Ben Spies ο οποίος ανακυρήχτηκε φέτος ως ο κορυφαίος νεοσύλλεκτος αναβατής (rookie) της φετινής σαιζόν και θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το τέταρτο επίτευγμα της Yamaha για φέτος και του χρόνου θα προβιβαστει στην εργοστασιακή ομάδα. Ο team mate του όμως ο Colin Edwarts έπαιζε φέτος στις ενδιάμεσες θέσεις στους περισσότερους αγώνες φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα για τον ίδιο αλλά και πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα. Του χρόνου ο team mate του θα είναι ο Cal Crutchlow.

pitlane.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.