Μαζί με την …Υεμένη, αναστατώσαμε όλη την υφήλιο!



C77A15A1F945C33B09C4AC43A2897786Πέρα από το διεθνές ρεζιλίκι, καταφέραμε με τα πακέτα – ειδικά αυτό που “έσκασε” με παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να αναστατώσουμε όλη την υφήλιο!
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα να αντιμετωπισθούν τα κενά ασφαλείας στις αερομεταφορές εμπορευμάτων, με στόχο να αποφασιστεί η επιβολή  αυστηρότερων ελέγχων στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. «Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο εάν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα» αναφέρει η Μέρκελ μετά τα παγιδευμένα πακέτα που «απογειώθηκαν» από την Αθήνα, αλλά και τα δέματα-βόμβα από την Υεμένη με προορισμό τις ΗΠΑ.
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση νέα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προληφθούν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω εμπορικών πτήσεων, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters πηγή προσκείμενη στη γερμανική καγκελαρία...

Το ζήτημα των παγιδευμένων δεμάτων αναμένεται να απασχολήσει τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών την προσεχή εβδομάδα. «Η Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει επί προτάσεων για ένα πακέτο πανευρωπαϊκών μέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Έκτακτη σύσκεψη
Σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από τα κράτη – μέλη της ΕΕ σε θέματα ασφάλειας στον τομέα των αερομεταφορών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αξιολογηθούν οι απειλές που σχετίζονται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της Επιτρόπου, αρμόδιας για εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες – ειδικοί για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και για εμπορικές μεταφορές. Ο Μ. Τσερκόνε επισήμανε, επίσης, ότι η τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και για το λόγο αυτό τόνισε την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κρατών – μελών.

Ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε παγιδευμένο δέμα, ο Μικέλε Τσερκόνε απάντησε αρνητικά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της βρίσκονται σε συναγερμό και ελέγχουν όλα τα νεοεισερχόμενα στην Επιτροπή δέματα.
Κράξιμο από τα διεθνή ΜΜΕ
Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα η Ελλάδα πρωταγωνιστεί – δυστυχώς αρνητικά – στην επικαιρότητα έτσι όπως αυτή καταγράφεται από το σύνολο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Τα «πακέτα  βόμβες» που κατακλύζουν πλέον την πρωτεύουσα έχουν μετατραπεί σε πρωτοφανής έκτασης αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα.

Ενδεικτικό είναι πως όλοι οι αρθρογράφοι των μεγαλύτερων ξένων media κάνουν το συσχετισμό των τρομοκρατικών – όπως τις χαρακτηρίζουν – «επιθέσεων» με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και την δυσφορία που εκφράζουν οι πολίτες για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται.

Αρχής γενομένης από το αμερικανικό CNN που και χθες είχε διακόψει αρκετές φορές τη ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει εικόνα και ρεπορτάζ από την «εμπόλεμη ζώνη» της Αθήνας, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται και σήμερα στις εξελίξεις, κάνοντας εκτενείς αναφορές στα παγιδευμένα πακέτα που εστάλησαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Για τους Αμερικανούς δεν χωρεί αμφιβολία πως πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις πίσω από τις οποίες βρίσκεται η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Κάνουν λόγο και για επικείμενες συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης.

Για προφανείς λόγους το θέμα έχει λάβει διαστάσεις στα σημερινά πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων και τις ανταποκρίσεις των καναλιών. Στο πακέτο-βόμβα που βρέθηκε χθες στην Καγκελαρία με αποδέκτη την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφέρονται κατά σειρά τα τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, αλλά και η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.
Στο άρθρο της μάλιστα αναφέρει ότι τα χτυπήματα των αριστεριστών στρέφονται κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν
επιβληθεί στην Ελλάδα.
Εκτενείς αναφορές και στο BBC, όπου μάλιστα έχει καταγραφεί και η απόφαση των ελληνικών αρχών για την αναστολή, για 48 ώρες, όλων των μεταφορών αλληλογραφίας προς το εξωτερικό.
Και το Sky News αναφέρεται στα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν σε ηγέτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τέλος ακόμα και το Al Jazeera International αναφέρεται στις επιθέσεις.

protothema.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.