Πως να διαλέξεις την καλύτερη σοκολάτα για την υγεία σου.



chocolate_image1Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα είναι πιθανό να προστατέψει την υγεία μας με διάφορους τρόπους. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κάτσει να κοιτάξουν τι πραγματικά λένε οι έρευνες. Αυτό που ίσως δεν προσέξαμε είναι η ποσότητα της σοκολάτας αλλά και το είδος της σοκολάτας. Συνήθως οι ποσότητες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις έρευνες είναι σχετικά μικρές (περίπου 30 γρ.) ενώ το είδος της σοκολάτας σε πολλές περιπτώσεις έχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, οι ερευνητές μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει ειδική εμπλουτισμένη σοκολάτα συνήθως κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές έρευνες υποστηρίζονται από τις μεγάλες εταιρίες σοκολάτας αφού στην ουσία τα ευρήματα θα τους βοηθήσουν να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα. Μάλιστα η εταιρία Mars έχει ήδη δημοσιεύσει πάνω από 130 μελέτες για αυτό το θέμα. Προς το παρόν όμως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) σε ανακοίνωση της προχτές αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ακόμα για να υποστηρίξουν τη σχέση μεταξύ των αντιοξειδωτικών στο κακάο και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Ωστόσο αν θες να προσθέσεις κάποιες αντιοξειδωτικές ουσίες στη διατροφή σου με σοκολάτα, να τι πρέπει να έχεις υπόψη σου:
*Η σοκολάτα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% στέρεα κακάου, οι περισσότερες μαύρες σοκολάτες στην αγορά βρίσκονται περίπου στο 50%. Η κλασσική σοκολάτα υγείας είναι στα 43% ενώ οι κουβερτούρες περίπου στα 50%. Θα δεις επίσης ότι οι σοκολάτες αυτές δεν είναι τόσο γλυκές όσο οι άλλες.
*Όλα τα προϊόντα που παράγονται με μαύρη σοκολάτα όπως για παράδειγμα μπισκότα η μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα, δημητριακά με μαύρη σοκολάτα, γάλα με μαύρη σοκολάτα κτλ. δεν είναι πιο υγιεινά και δεν θα έχουν σχεδόν καμιά ευεργετική ιδιότητα, γι αυτό μην περιμένεις και πολλά απο αυτά…
*Η σοκολάτα γάλακτος και η άσπρη σοκολάτα δεν είναι καλές επιλογές.
*Η σκέτη σκόνη κακάο είναι καλή επιλογή, ωστόσο αν προσθέσεις ζάχαρη η γάλα επηρεάζεται η αντιοξειδωτική δράση του.

πηγή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.