Ολοκληρώθηκε ο Κλασσικός Μαραθώνιος



papandreou_31102010Ολοκληρώθηκε ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (31/10) στο πλαίσιο της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.
Σύμμαχος των χιλιάδων συμμετεχόντων ήταν οι ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες ενώ στο Μαραθώνιο έλαβαν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και από πολλούς κλάδους, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και Ολυμπιονίκες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έτρεξε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και τερμάτισε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί. Επίσης, στην ίδια διαδρομή έτρεξε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ενώ ο Σλοβένος ομόλογός του Σάμουελ Ζμπόγκαρ προτίμησε την κλασσική διαδρομή.

«Η Ελλάδα έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο. Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω, έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλλει την Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στον φετινό Κλασσικό Μαραθώνιο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από 88 κράτη όπως Παρθένοι Νήσοι, Μακάου, Παλάου, Σρι Λάνκα, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας και η βασιλική οικογένεια του  Μπαχρέιν έτρεξαν για πρώτη φορά σε Μαραθώνιο.

cosmo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.